Com a Comissió, tots els nostres objectius van en la direcció d’enfortir i consolidar el paper del treball social forense i, per això, fem diferents accions. Fem una tasca de difusió, divulgació i visibilització del treball social forense i els seus diferents àmbits d’actuació. També detectem els punts febles per tal de perfeccionar-los i millorar-los.
Un altre dels nostres objectius es vetllar per la qualitat l’exercici del treball social forense i treballar per la prevenció d’intrusismes així com per la correcta utilització dels informes socials pericials diferenciant-los dels informes socials.
També oferim assessorament a la col·legiatura sobre dubtes específics d’aquest àmbit, així com a diferents departaments de l’administració que necessitin informació rellevant i d’expertesa en aquest camp.
Proposem, a més, accions formatives i/o d’interès acadèmic relacionades amb el treball social forense i donem a conèixer internacionalment la tasca que fa la Comissió amb la finalitat de fer col·laboracions i intercanvis per ampliar i compartir coneixements mutus.
En el darrer any, en les nostres reunions hem estat treballant en el document marc del treball social forense, per fer difusió i divulgació del què és, qui ho pot fer, quines competències són necessàries i en quins àmbits. També hem estat preparant la II Jornada de Treball Social Forense que es farà aquest mes de novembre i estem en procés d'elaboració d'un Manual de Bones pràctiques en l’exercici del treball social forense.
Així mateix, en les trobades mensuals parlem sobre dubtes i conflictes ètics que puguin sorgir, sobre accions que ens ajudin a fer difusió d’aquest àmbit, sobre el compliment de les diferents legislacions vigents que afecten al treball social forense o sobre emprendre accions pertinents per pal·liar possibles males praxis.
La invisibilitat de la nostra tasca així com la confusió de la mateixa amb altres disciplines que poden ser confluents o també amb d’altres serveis i àmbits. Ens preocupa també la remuneració que altres companyes tenen en diferents àmbits i la conseqüent baixa valoració en aquest sentit. I, per últim, que la col·legiatura ens conegui i ens tingui com a referent en matèria de consultoria i assessorament en aquelles situacions específiques que ho requereixin.
Som treballadores socials forenses amb coneixement multidisciplinar que treballem des de la passió per la professió, per abordar, tractar, assessorar i ajudar a la col·legiatura, així com altres professionals i a la ciutadania, que pugui requerir els nostres serveis. Som un grup compromès i professional que treballa per millorar la pràctica del treball social forense. Ens mou la justícia social, l’ètica professional i un gran sentit de la responsabilitat cap a la nostra professió i la nostra societat.
Participar a la Comissió de Peritatge Social és una oportunitat per fer més forta la nostra veu com a col·lectiu professional. Convidem a les companyes interessades a sumar-se, ja que les seves experiències i perspectives són valuoses per construir espais per compartir. Juntes podem generar propostes i treballar conjuntament pel treball social forense.