El 15 d'octubre, la Seu Central del Col·legi va acollir l'acte de lliurament de la 12a edició del Premi de Recerca en Treball Social Dolors Arteman. Un premi, que organitzem des de fa 25 anys, per tal de promoure la recerca entre les i els professionals del treball social, d'incentivar les bones pràctiques professionals i de potenciar la innovació en l’àmbit de la intervenció social.
La degana del TSCAT, Conchita Peña, va obrir l'acte posant de relleu la clara aposta del Col·legi per seguir impulsant aquest premi i per la recerca "com la manera de fer créixer el treball social, de garantir l’impacte entre la resta de professionals i de millorar la nostra atenció a la ciutadania", va assegurar.
Seguidament van intervenir els representants de les institucions que col·laboran amb aquest guardó. Primer va ser el torn de Clara Verdaguer, treballadora social, cap de Gabinet, Ciutat de Drets, de l'Ajuntament de l'Hospitalet; que va destacar com aquest premi "és un exemple clar de com el coneixement i la investigació poden tenir un impacte molt positiu a la vida de les persones". Per la seva banda, el gerent de Serveis Socials de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz, va recordar el paper clau de la Dolors Arteman en l'àmbit de la intervenció social i com aquest premi "serveix per reconèixer la seva figura però també la de totes les professionals que han contribuït a la construcció del treball social i la seva praxi". Finalment, la directora general de serveis socials del Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat de Catalunya, Anna Vila, va destacar la importància de les temàtiques que s'han abordat en aquesta edició dels premis i com "les recerques permeten compartir, aprendre, establir sinergies, i, a més, ens ajuda a a difondre allò que fem".
Després de la lectura del veredicte del premi per part d'Elena Requena (Universitat Ramon Llull - Pere Tarrés), en representació de totes les i els integrants del Jurat, va arribar el moment més esperat, el lliurament dels guardons a les premiades.
La primera va ser Mercè Riquelme, treballadora social i responsable de la Unitat de Treball Social a l'Institut Català d'Oncologia-Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, que va rebre el Premi Dolors Arteman en la categoria de Millor treball de recerca finalitzat amb la recerca “La intervención familiar en oncología. Aportaciones desde el trabajo social sanitario”. Molt emocionada i agraïda pel reconeixement, Riquelme va fer algunes pinzellades de la seva recerca en la qual s’aprofundeix i es delimita les funcions de la treballadora social en l’àmbit de l’oncologia, especialment en la intervenció familiar, per tal promoure millores en l’atenció que s’ofereix a les persones amb càncer.
En segon lloc es va entregar el Premi Dolors Arteman en la categoria de Millor proposta de recerca a realitzar a Blanca Catalán i Adriana Mas, en representació del grup guanyador format per 9 treballadores socials de l’Hospital d’Atenció Intermèdia Parc Sanitari Pere Virgili (Guiomar Riaño Baztan, Natalia Parejo Muñoz, Rosa Colomer Campos, M. José Blázquez Seoane, Cristina del Río Regí, Dayana Tabilo Álvarez i Luisa Hoyos Núñez), per la proposta de treball "La atención integrada a las personas sin hogar entre ámbitos de salud y social". En la seva intervenció, Catalán i Mas van assegurar que aquest Premi suposa un gran impuls al seu projecte de recerca que ha de servir per donar visibilitat a la dificultat de donar una atenció integrada a les persones que es troben en situació de sensellarisme i que presenten problemàtiques cròniques de salut.
L'acte va concloure amb una foto de família amb les representants institucionals, la degana del TSCAT, les integrants del Jurat assistents i les premiades.