El 20 de setembre, vam celebrar, en format online, l'acte de lliurament de l'11a edició del Premi de Recerca de Treball Social Dolors Arteman.
Una vintena d'espectadores van seguir en directe l'acte que va conduir la degana del Col·legi, Conchita Peña. En el seu discurs, Peña es va mostrar orgullosa de comptar amb aquest guardó "amb més de 20 anys de bagatge i un gran prestigi entre les i els professionals de l’àmbit social". També va refermar el compromís del Col·legi a l'hora "d'impulsar totes aquelles iniciatives que apostin per la recerca, ja que és la manera de fer créixer el treball social, de garantir el seu impacte entre els altres professionals i de millorar la nostra atenció a la ciutadania", va dir la degana.
Seguidament, van intervenir les institucions que col·laboren en el Premi. El primer va ser Antonio Rivera, director de Serveis de Benestar i Drets Socials de l'Ajuntament de L'Hospitalet, que va recordar la gran contribució de la Dolors Arteman com a treballadora social a l'Ajuntament i va assegurar que "la recerca és una eina essencial per al desenvolupament d'una disciplina com el treball social i per a la seva praxi".
Per la seva banda, Teresa Llorens, coordinadora de l’àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, va assegurar que en els darrers temps cada vegada "es dona més valor a la innovació en la intervenció social amb un enfocament que requereix de recerca, de pràctica, d'aliances i de participació per tal de tenir la capacitat de transformar una realitat social cada cop més complexa".
La darrera intervenció va ser la de Josep Maria Forné, director de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, que va incidir en el gran paper que juga aquest Premi en l'àmbit col·lectiu, ja que "aquest tipus de guardons ens orienten cap a unes accions o cap a unes bones pràctiques que ens posen en una bona direcció".
Presentació de les recerques guanyadores
Després de la lectura del veredicte per part de la membre del Jurat del Premi en representació de la Universitat Ramon Llull (Pere Tarrés), Elena Requena, va arribar el moment més esperat de l'acte: les presentacions dels projectes guanyadors. La primera va ser Carolina Blàvia Galindo, guanyadora en la categoria de Millor treball de recerca finalitzat, que va fer cinc cèntims del seu projecte “Voluntariat i professionals: sinergies en el Tercer Sector Social".
Després va arribar el torn de Maria Isabel Escuder Magaña i Xavier Miranda Ruche, guanyadora i guanyador en la categoria de Millor proposta de recerca a realitzar, que ens van avançar les línies mestres de la futura recerca que duran a terme “Com es construeix la recuperació en salut mental? Una resposta a partir de l’anàlisi en profunditat de deu casos d’èxit”.
Si et vas perdre l'acte, el pots tornar a veure al nostre canal de Youtube