El 29 de juny, el Col·legi vam entregar els Ajuts de Cooperació 2021 en un acte celebrat a la Seu Central i que també es va poder seguir en format online.
Va obrir la jornada la vicedegana, Mercè Civit, que va començar destacant "com d’orgulloses ens sentim per impulsar i entregar un any més aquests Ajuts de Cooperació, que són l’acció principal de la política de Responsabilitat Social Corporativa del Col·legi". Civit també va destacar que aquests Ajuts, que surten del pressupost anual, permeten "estendre la nostra mirada i compromís a situacions que passen a d’altres llocs del món on les circumstàncies socials i vitals són extremadament complexes".
[[{"fid":"36893","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
A continuació, va prendre la paraula Pilar Massana, membre de la Comissió de Cooperació del Col·legi, que són les encarregades de proposar les entitats seleccionades entre tots els projectes que es presenten anualment. Massana va repassar l'històric d'aquests Ajuts, recordant com es van crear i quin és el seu sentit i propòsit principal.
Les dues entitats seleccionades enguany, que es repartiran la dotació econòmica d'aquest any (11.330,40 euros), també van tenir el seu espai per explicar els projectes que rebran els Ajuts. Primer va ser el torn de la Fundació Wassu UAB que, a través de la coordinadora de projectes, Neus Aliaga Figueras, van donar a conéixer el projecte “Coneixement pel canvi: empoderament d’estudiants i professionals de treball social en prevenció i atenció de la mutilació genital femenina a Gàmbia". Aquesta iniciativa es basa en formar a estudiants i professionals de treball social del país per abordar la prevenció i atenció davant problemàtica de la mutilació genital femenina.
[[{"fid":"36894","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]
En segon lloc va intervenir la Fundació Main que de la mà de la responsable de projectes de cooperació, Katrina Cárdenas Ponce, va presentar el projecte “La incubadora del treball”, dedicat a formar en oficis a joves vulnerables a Moçambic.
[[{"fid":"36896","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]
L'acte va finalitzar amb l'entrega dels diplomes acreditatius dels Ajuts de Cooperació i amb una foto de família.