El passat 19 de juny, la Comissió de Cooperació i Solidaritat va celebrar l'acte de lliurament del Ajuts de Cooperació 2022-2023 del Col·legi, en el qual hi van participar una trentena de persones. Aquest acte, sempre especial i emotiu, en aquesta ocasió ho va ser doblement perquè és el darrer acte que ha acollit la històrica Seu Central del TSCAT del carrer Portaferrissa, 18.
Van obrir l'acte la degana del Col·legi, Conchita Peña; i el referent de la Comissió i secretari de la Junta de Govern, David Rodríguez. Seguidament van intervenir les 4 entitats a les quals se'ls han otorgat aquests Ajuts per explicar els seus projectes.
Primer va parlar Pablo Gordillo, tècnic de Projectes de Sembrando Esperanza de Fundació Privada Resilis, projecte de cooperació pel desenvolupament que es duu a terme en el departament de Totonicapán, Guatemala i que tracta de fer front a la situació de desnutrició crònica i aguda dels infants menors de 5 anys provinents de famílies en situació d’extrema pobresa.
En segon lloc, va explicar el seu projecte Belén Jurschik, de Justicia para Todos de Fundació L’Olivera, projecte d'assessoria, defensa jurídica i acompanyament psicosocial a defensores de drets humans, víctimes de criminalització, defensores del territori, persones amb escassos recursos, comunitats rurals, comunitats indígenes i en general sectors vulnerables que per la seva condició socioeconòmica, cultural, ideològica, etc. no tenen oportunitats d’accés a la justícia i/o no tenen tractaments igualitaris en processos judicials.
Després va ser el torn de Marina López, directora de Street Child España, que va donar a conèixer el projecte "Enfortint l’educació a les zones urbanes de Libèria", dedicat a la promoció de l’educació per a infants sense escolaritzar i, per l’altra, mitjançant l’empoderament econòmic de les cuidadores del projecte a través del Pla de Negoci Familiar, ajudant-los a poder pagar l’educació dels seus infants.
Finalment va intervenir Clara García, de Happy Women de Fundació Be Artsy, amb un projecte de cursos de formació per a les dones vídues de zones rurals perquè puguin aprendre com fer productes naturals, per vendre a la seva zona i ser autosuficients.
Totes les entitats van rebre un diploma de mans de la degana del TSCAT i les exposicions dels projectes van estar acompanyades musicalment per Sara Uribe. La jornada va finalitzar amb un refrigeri.