Moltes gràcies! És un honor haver rebut aquest reconeixement. Ens sentim molt agraïdes, i ens motiva a seguir investigant sobre aquesta qüestió. És un estímul per poder fer recerca en una professió com la nostra, on la recerca no té un pes important en el dia a dia, però que cada vegada, per sort, està més present.
Des de fa temps teníem la inquietud de poder fer una recerca sobre aquest tema, per tal de poder visibilitzar la problemàtica del sensellarisme, que es una situació que cada cop és més present a la ciutat de Barcelona i en la nostra intervenció. També creiem que és important sensibilitzar als professionals de l’àmbit de la salut i social. Hem presentat la proposta al Premi perquè creiem que és una gran eina de difusió per part del Col·legi.
És veritat que al ser un grup tant nombrós hem necessitat establir una bona organització des d’un principi per poder donar la continuïtat a la recerca. Treballem amb grups operatius en funció dels horaris dels diferents membres. Per altre banda, som un grup molt heterogeni, on cadascú de nosaltres ofereix al grup la seva expertesa, i les seves habilitats pròpies, que sumen i enriqueixen al grup.
El tema de la recerca proposa donar visibilitat a la dificultat de donar una atenció integrada a les persones que es troben en situació de sensellarisme i que presenten problemàtiques cròniques de salut.
Creiem que és un col·lectiu molt vulnerable i discriminat, i per tant és important poder donar veu a les persones que es troben en aquesta situació. El sensellarisme és un fenomen creixent a la ciutat, i per tant entenem que és necessari posar l’accent amb aquest col·lectiu i millorar l’atenció que s’ofereix.
Esperem que serveixi per sensibilitzar als professionals socials i de salut sobre la qüestió i així crear ponts entre els diferents serveis per millorar l’atenció i dissenyar nous plans col·laboratius. Valorem que es necessiten estudis qualitatius des de la pràctica i des dels serveis de salut, que ens ajudin a detectar les necessitats reals del col·lectiu.
Les treballadores socials som un col·lectiu que participa en el canvi de la societat, i que tenim molt coneixement propi per tal de fer treballs que puguin impulsar la innovació. En l’àmbit de la salut, totes les professions estan immerses en la recerca, però com a treball social, no ho tenim tant integrat en el nostre dia a dia. Creiem que és important poder crear recerca pròpia sobre temes que són necessaris, per això animem a les companyes a fer recerca i participar així en el canvi social.