Més d'una cinquantena de persones van seguir en directe a través del nostre canal de Youtube el webinar "Treball Social i Gent Gran", celebrat el 31 de març. Un acte, organitzat pel nou grup de treball de Gent Gran que s'està provoment des del Col·legi, que va servir per parlar, des de la mirada i intervenció de la professió, de dos temes de gran interès per al col·lectiu de gent gran: el pas d'un model individualitzat d'atenció domiciliària a un model més comunitari i el maltractament a la gent gran.
La vicedegana del Col·legi, Mercè Civit, va ser l'encarregada de presentar aquest acte, juntament amb la coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens. En la seva intervenció, la vicedegana va incidir en com la pandèmia ha posat sobre la taula les situacions de vulnerabilitat que afecten la gent gran. "Ha fet visible allò invisible o allò que no volíem veure", va assegurar. També va parlar de "l'error d'homogeneitzar" el col·lectiu, quan realment és "molt ampli i divers i no se'ls pot tractar a tots igual", va dir Civit.
Seguidament, el conductor de l'acte Alfred Rivera, treballador social en la Unitat Gent Gran Activa - PMSAPM de l’Ajuntament Martorell i membre del grup de Gent Gran del Col·legi, va donar pas a la ponècia “Experiències en Treball Social des de l’àmbit local en el maltracte a la gent gran. Resultats i propostes- Ajuntament de Martorell”, a càrrec de Miriam Sancho, treballadora social dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Martorell. Sancho va explicar els inicis, objectius i las tasca que es realitza des del grup de prevenció i tractament de maltractes a la gent gran, format per una desena de treballadores socials de serveis socials, residències, hospitals, etc, del territori i una psicòloga. "És una iniciativa sorgida de les pròpies professionals i que parteix de la importància de compartir i col·laborar entre els diferents serveis", va explicar. També va analitzar els diferents casos que han tractat des del servei (tipologia de maltractaments, vectors d'agressió, perfils, abordatge, etc.).
Després va ser el torn de Maider Azurmendi, responsable de Cooperación Comunitaria de Matia Instituto, amb la ponència “Etxean Bizi-Vivir en casa”. En la seva participació va explicar aquest projecte, iniciat abans de la pandèmia, amb l'objectiu de reformular el model d'atenció domiciliària a Gipuzkoa i que pretèn que les persones que necessiten suport puguin seguir vivint a casa seva, amb una vida digna i plena.
Pots tornar a veure el webinar al nostre canal de Youtube.
Si vols formar part d'aquest grup de treball de Gent Gran del Col·legi, truca al 93 318 55 93 o escriu un correu a catalunya@tscat.cat i t'nformarem!