El 25 d'octubre, la Comissió de Gènere del Col·legi va realitzar el webinar “Violència sexual, intervenció des del treball social”. Una xerrada emmarcada en la commemoració del 25N, el Dia Internacional contra les violències masclistes i que va aplegar una trentena d'espectadores.
La referent de la Comissió, Loli Jiménez, va obrir la jornada explicant el perquè de la temàtica escollida per a la xerrada. "Entre totes les violències masclistes hem triat la sexual perquè és una de les violències més prevalents, més invisibilitzades i naturalitzades".
Seguidament va donar pas a les intervencions de les treballadores socials de diferents serveis, que des de la seva expertesa i àmbit d'actuació, van abordar com es fa l'atenció a les dones que pateixen aquest tipus de violència.
La primera en intervenir va ser Cristina López, treballadora social sanitària del programa de seguiment de víctimes de violència sexual de l’Hospital Clínic, que va explicar el circuit i funcionament del programa de prevenció i tractament de les seqüeles psíquiques en víctimes d'una agressió sexual, posant l'accent en quin és el paper concret del treball social dins de l'equip multidisciplinar.
La segona va ser Marta Richard, treballadora social de l’àmbit judicial (Oficina d’Atenció a la Víctima), que va parlar quina és la tasca principal que realitza el treball social dins d'aquest oficina, un servei gratuït, que depèn del Departament de Justícia, i que ofereix atenció, suport i orientació a les víctimes d'un delicte.
Finalment, va ser el torn d'Ita Maragall, treballadora social de l'ONG Creación Positiva, que va fer la xerrada "Violències sexuals i treball social, reflexionant sobre la nostra mirada", on va reflexionar sobre l'acompanyament que es fa, de d'una perspectiva social, de suport en els processos a seguir però també des d'una aproximació comunitària, amb les dones que atén l'entitat on treballa i que són víctimes d'aquest tipus de violència.