Ja hem obert les votacions entre la col·legiatura per escollir les guardonades amb la Medalla d'Or del Col·legi 2022. Recordeu que aquest emotiu i esperat guardó consta de dues categories que se sotmeten a la vostra votació:
- Significació del Treball Social en el moment actual. És a dir, treballadora o treballador social actiu, de referència, dins d’un àmbit d’intervenció concret.
- Trajectòria professional, treballadora o treballador social amb experiència professional superior a 25 anys amb reconeguda trajectòria de mèrits professionals.
El llistat de candidates i candidats, un total de 10, ha estat elaborada per les Delegacions del Col·legi, les Comissions, la RTS, el Seminari Permanent d’Història, el Consell de Deontologia, l'Equip ‘65 i l'Assessoria de Publicacions No Periòdiques.
Teniu temps per fer la vostra votació fins dimarts 22 de febrer a les 14h.
Qui són les candidates i candidats?
Trajectòria professional
[[{"fid":"34228","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
JOSEP MANUEL BARBERO
Diplomat en Treball Social, Llicenciat en Sociologia i Doctor. Treballador social i director d’un centre cívic a Girona (1981-1994); professor de l’EUTS i de la Universitat de Barcelona (1995-2009). Com a cap d’estudis desplega el Grau en Treball Social de la Universitat de Girona (2010-2017).
En investigació ha connectat l’interès per l’orientació teòrica i metodològica del treball social, la sociologia i la historia de la professió.
De la seva obra editorial (individual i col·lectiva) es destaquen els següents llibres: Viure el Treball Social (1996); El Trabajo Social en España (2002); Trabajo Comunitario, organización y desarrollo social (2005);. La identidad inquieta de los trabajadores sociales (2007); El Treball Social en Acció -mètode i autogestió en la pràctica professional (2008); I El Treball social a Catalunya 1932-1978 (2009).

MONTSE CUSÓ TORELLÓ
Diplomada en Treball Social per la UB. He treballat en els àmbits de l’educació, de la Justícia Juvenil en el Departament de Justícia, de la Infància i l’Adolescència en Risc a la DGAI/DGAIA, i en el de la Defensa dels Drets dels Infants i dels Adolescents al Síndic de Greuges de Catalunya.
He estat docent en educació secundària i en la formació de Treballadors Socials a l’UB i la Ramon Llull, en modalitats presencial i a distància. Vaig formar part de l’Equip de Redacció i del Consell Assessor de la RTS. Vaig ser membre de la Comissió executiva de Save the Children i Presidenta d’aquesta ONG. Soc vice-presidenta de l’Ateneu Sant Cugatenc.
De la meva experiència profesional destacaria que m’he sentit afortunada de poder treballar amb infants i adolescents, en la defensa dels seus drets, i d’intentar fer-ho partint de les seves necessitats i interessos, i de considerar-los els subjectes de la meva feina.

ROSA MARIA FERRER VALLS
Nascuda a Igualada. A Barcelona vaig estudiar Assistent Social, promoció 1972. Diplomada en Treball Social al 1991 (UB). Llicenciada en Periodisme (UAB).
Experiència professional com a treballadora social en l’atenció directa, al Col·legi Sant Ramon de Barcelona, on vaig organitzar, de forma prioritària, la meva tasca a traves de dinàmiques de grup. I a l’empresa Telefònica, en l’atenció social als treballadors. Docent de TS a les escoles de Manresa, ICESB i EUTS UB.
Vicepresidenta del Consejo de TS, on vaig ser responsable de l’organització de les IX Jornades Estatals de Serveis Socials en el Món Rural. Diputada al Parlament de Catalunya (VIII Legislatura). Comissionada de la 9 JJSSB, que lidera el Col·legi. Membre de la RTS durant 19 anys i directora 2014-2018.
Considero valors fonamentals del treball social: l’ètica, la confiança en les possibilitats de les persones, el respecte a la diferència, el treball en equip, la creativitat, la importància dels referents teòrics, la necessitat de compartir experiències i publicar-les. I bàsic, creure en la força del treball social i la responsabilitat de la nostra actuació
[[{"fid":"34237","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]
PILAR QUEJIDO MOLINERO
Sóc diplomada en Treball Social i llicenciada en Humanitats.
La meva trajectòria professional s’ha desenvolupat en el camp de l’atenció a les dones, les drogodependències, la salut mental i la docència. He estat professora de Treball Social a la UdL els darrers 20 anys, on he dut a terme tasques de docència, recerca i gestió, exercint les funcions de Coordinadora del grau i de Cap d’Estudis d’Educació i Treball Social. Els meus camps d’interès són la intervenció social i l'ètica professional.
Vaig formar part del Consell Assessor d’Ètica Professional i he estat membre del grup impulsor de Supervisió del Col·legi de Treball Social. He exercit com a supervisora, tant individual com d’equips.
Tot i que el meu itinerari comprèn la dedicació a la pràctica professional en una primera etapa i la docència en una segona, he intentat sempre la integració de les dues vessants, per a mi inseparables.
[[{"fid":"34238","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]
MARIA RAMOS MIRANDA
He desarrollado el trabajo social de una manera integral, empoderando a las personas para que la vida nos sea lo más confortable posible, desde el trabajo social Individual/ Familiar, trabajo grupal, potenciando la implicación de la trabajadora social como conductora, trabajo comunitario.
Obteniendo logros que por su importancia destacaría en el ámbito de salud la estrategia, dirección y ejecución de la reivindicación del servicio de rehabilitación continuada (unas 100 sesiones año) para las personas con enfermedad neuromuscular, consiguiendo que este servicio este incluido en la cartera de prestaciones del CatSalut. Creación del Comité de Expertos como órgano asesor de la entidad. Ámbito de Serveis Socials el reconocimiento e inscripción a AsemCat, como Centro de atención psicosocial para personas con ENM.
Durante la pandemia y el confinamiento a fin de mantener unidos y acompañados a los socios, escribía unos textos, a modo de crónica social, esto ayudo a que los asociados no se sintieran solos durante esos días tan difíciles, y posteriormente se editó una recopilación de estos textos.
Significació del treball social en el moment actual
[[{"fid":"34277","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"5"}}]]
AÏDA BALLESTER LLEDÓ
Formo part de la primera promoció del Grau, vaig estudiar el Màster d’Intervencions Socials i Educatives i soc Doctora per la Universitat de Barcelona a la línia Treball Social, Serveis Socials i Política Social.
El tema de la tesi fou l’anàlisi del Circ Social com eina social i educativa, ja que sempre m’he sentit atreta per la vinculació de l’art i la nostra professió. De doctoranda vaig tenir l’oportunitat de formar part del Grup de Recerca i Innovació en Treball Social (GRITS), al qual segueixo vinculada. I vaig descobrir la passió per la docència i la importància de vincular i apropar el treball amb les persones i les comunitats a la formació.
Des de l’inici dels meus estudis, l’àmbit comunitari m’ha interpel·lat pel seu abordatge de les desigualtats estructurals en la cerca de la justícia social. Actualment, equilibro la docència i la recerca amb la meva feina principal com a tècnica comunitària al Pla Comunitari de Roquetes, on dia a dia treballem serveis, entitats i veïnes per millorar el barri on convivim.
[[{"fid":"34287","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"6":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"6"}}]]
MARIA VICTORIA FORNS I FERNÁNDEZ
Professora col·laboradora permanent de treball social i serveis socials del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social, vicedegana de treball social de la Facultat de Ciències Jurídiques, codirectora de la Càtedra d'Inclusió Social i directora del Diploma de postgrau del règim jurídic d'atenció a la persona en matèria social de la Universitat Rovira i Virgili.
Diplomada en treball social i Llicenciada en antropologia social i cultural. Diploma de Postgrau en mediació social, Diploma de Postgrau en docència universitària en l'espai europeu d'educació superior, Diploma de Postgrau en gestió i administració local i Màster en estudis avançats en administració i dret públic.
Directora del Departament d'Acció Social de Càritas Diocesana de Tarragona (2000-2010). Membre del grup de treball de l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques) sobre les necessitats i els reptes formatius i competencials de la universitat en l'àmbit social català, del Patronat de la Fundació Bona Nit per a l’atenció a les persones sense llar de Tarragona i del Panel Públic Assessor de l'AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona).
[[{"fid":"34289","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"7":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"7"}}]]
MARIA TERESA PÉREZ IBÁÑEZ
Primer de tot agrair a les companyes i companys que m’han proposat per aquest guardó tan significatiu per al Treball Social. Demostren que em tenen molta estimació i posen en valor la meva tasca professional. Per a mi, ha estat una gran sorpresa.
Voldria començar dient que aquest any farà 35 anys que treballo a la mateixa empresa i que he crescut i he evolucionat en l’àmbit professional amb ella: d’una clínica privada va passar a ser la Fundació Sanitària Sant Josep d’Igualada, centre sociosanitari referent a la comarca de l’Anoia. El treball en equip ha estat una prioritat en el meu quefer professional, contribuint a què sigui un punt fort en la institució on treballo.
El bon humor i l’empatia són trets que em caracteritzen i que em donen bons resultats a la relació amb els pacients, famílies i altres professionals. Un altre tret important ha estat la meva capacitat d’adaptació als canvis que ens van arribant, tant de les situacions socials com dels mateixos serveis.
La voluntat d’ajudar a trobar solucions als problemes dels pacients i les seves famílies i no donar res per perdut, són premisses que sempre intento tenir presents. La constància del dia a dia és el que al final dona qualitat a la tasca professional.
[[{"fid":"34319","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"9":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"9"}}]]
TERESA PLANELLES REVERTÉ
Soc Diplomada en Treball Social a l’Escola Universitària de Treball Social Sant Fructuós de Tarragona. Tota la vida professional com a treballadora social l’he realitzada al Consell Comarcal de la Terra Alta, des de l’1 d’octubre de 1990. Col·laboro amb l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre.
Em van proposar com a candidata a la Medalla del Col·legi com a “representant” del treball social al medi rural, on he desenvolupant la meva tasca professional com a treballadora social des que em vaig diplomar.
[[{"fid":"34248","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]
TINA UREÑA HIDALGO
Vaig estudiar a l’EUTS-ICESB (1982) i cursat el Diploma en Gestió Clínica de Serveis de Salut Mental EADA – Business School de Barcelona (2006). Treballo al Centre Psicoteràpia de Barcelona (CPB-SSM) des del 1983, primer a l’Hospital de Dia CPB i, posteriorment, al CSMA DE i assumint la coordinació de l’equip PSI de l’Eixample. Al 2007 passo a responsabilitzar-me de l’Àrea de Rehabilitació (SRC’s, Club Social, SSALL). Al 2020 m’incorporo al Consell de Direcció.
He estat vocal de la Junta de Govern del TSCAT (1986-1989). Professora de l’EUTS de l’ICESB / F. Pere Tarrés URL (1985-2006), professora i Cap d’Estudis del Màster de Rehabilitació Psicosocial de la UAB (2005-2017). També he estat Supervisora d’Equips de Serveis Socials de l’Ajuntament de BCN, Equips de Salut Mental i Equips psicosocials (1999-2018). Patrona de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (2003-2017).
Actualment, represento al TSCAT al Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut i a la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Barcelona.
A tenir en compte a l'hora de votar
- Totes les col·legiades i col·legiats podeu votar a 1 persona per categoria.
- Les votacions són totalment confidencials, tot i que per votar us heu d’identificar amb nom i cognoms, dni i número de col·legiada. Aquestes dades només s'usaran per confirmar que les persones que voten són col·legiades i que no es dupliquen els vots.