La degana del Col·legi, Conchita Peña, va donar el tret de sortida, el 5 de novembre, a la 2a edició del Postgrau "Adolescents i joves migrants no acompanyats. Persones en trànsit a la recerca d'una vida digna", que impulsem el Col·legi, la Universitat de Barcelona i la Fundació Idea.
La inauguració es va fer en el marc de la celebració de la I Jornada Estatal “Adolescentes i jovenes migrantes no acompañados: vidas en tránsito”, un acte en el qual, a través de diferents taules rodones, es va aplegar el món acadèmic, l’administració i el tercer sector, amb l’objectiu de definir l'estratègia d'intervenció amb aquest col.lectiu de forma comparada per establir línies comunes entre diferents comunitats autònomes.
En el seu discurs inaugural, acompanyada per Violeta Quiroga, directora de la Escuela de Trabajo Social de la Universitat de Barcelona, i Ester Cabanes, directora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), la degana va destacar la possibilitat d'estar en aquesta jornada "per deixar palesa la importància del treball social en la definició de les noves línies d’intervenció amb els adolescents i joves migrants i les seves famílies".
En referència al Postgrau, Conchita Peña, va afirmar que el Col·legi "incorpora com a seva la preocupació per l’atenció d’aquests adolescents i joves migrants no acompanyats, coresponsabilitzant-nos en la recerca de propostes d’intervenció d’èxit". I va continuar assegurant que "la formació específica i continuada dels professionals del treball social és clau per mantenir una atenció social que treballi per la igualtat d’oportunitats". "Això no només dóna garantia de la qualitat del servei, si no que enforteix la nostra professió", va concloure.