Us recordem que encara sou a temps d’inscriure-us en els següents cursos:
LA VISITA A DOMICILI EN TREBALL SOCIAL
Dates: 7, 14, 21 i 28 de novembre de 2016
RECONEIXEMENT:
Aquesta activitat formativa té el Reconeixement d’Interès Sanitari amb número de registre 9002S/194/2016 de data 14 de juliol de 2016
La visita a domicili és l’acte professional que ens defineix. És una tècnica que involucra l’observació i l’entrevista, no obstant, requereix d’uns elements metodològics que necessiten d’una formació professional per arribar a profunditzar diagnòsticament tant familiar com d’aspectes de context que influeixen en la dinàmica observada. Per precisar-la com a tècnica es requereix un bagatge teòric, una capacitat professional i una consideració ètica-relacional que conferiran la finalitat d’investigació, tractament, assessorament o intervenció.
Objectiu:
Proveir de conceptes i eines pràctiques amb la finalitat de desenvolupar les habilitats necessàries per a la realització de visites domiciliaries de qualitat.
Millorar el procediment de l’elaboració i el desenvolupament, així com augmentar l’efectivitat d’aquesta tècnica d’investigació qualitativa.
Aprofundir en les possibilitats i els límits de la visita domiciliaria des del pensament sistèmic.
Crear estratègies pròpies per a la utilització d’aquesta tècnica.
Adquirir i/o augmentar les competències, habilitats i tècniques.
GESTIÓ DE GRUPS EN TREBALL SOCIAL
Dates: 8, 15, 22 i 29 de novembre de 2016
RECONEIXEMENT:
Aquesta activitat formativa té el Reconeixement d’Interès Sanitari amb número de registre 9002S/195/2016 de data 14 de juliol de 2016
T’agradaria crear un Grup de Suport a la teva feina però no saps per on començar? T’has d’encarregar de posar en marxa un però no et sents segur/a? Has creat ja un grup d’aquest tipus i voldries noves eines per dinamitzar-lo?
En aquest taller teòrico-pràctic pots conèixer què és un Grup de Suport, aprendre quins són els passos que has de seguir per posar-lo en marxa, gestionar-lo i tancar-lo i descobrir, mitjançant la pràctica, eines, recursos i dinàmiques que et poden ajudar a dinamitzar-lo.
Adreçat
A Treballadors/es Socials que tinguin motivació o interès per treballar amb grups de suport.
Objectius
Promoure la seguretat, l’autoconfiança i l’empoderament dels professionals interessats en treballar amb Grups de Suport.
Descriure i analitzar la metodologia de treball per a crear, gestionar i tancar un Grup de Suport.
Facilitar eines, recursos i dinàmiques per a gestionar un grup, fomentant la independència personal i professional dels seus membres.
Analitzar els diferents grups amb els que ja treballen els participants del taller.
Practicar la gestió i dinamització de Grups de Suport simulats, aplicant els coneixements adquirits durant la formació.