Fem un petita aproximació a la figura de les guanyadores de la Medalla d'Or del Col·legi 2019 perquè les pugueu conèixer una mica millor:
Medalla d'Or a la Trajectòria Professional: Rosa Romeu Tarragona
[[{"fid":"13848","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"style":"margin: 10px; float: left;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
Nascuda a Preixens (Lleida) el 1935. Va iniciar la seva trajectòria professional l'any 1963 a Càrites Diocesana de Barcelona. Després va passar per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l'Ajuntament de Barcelona. En aquesta darrera institució va ser cap de l’Àmbit de Marginats, cap de Zona de Serveis Socials, directora dels equips socials dels Centres “Pau Casals” i “Garbí”, coordinadora de Zona del Districte de Nou Barris i consellera tècnica del president del Districte de Nou Barris. També va treballar a l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, on va ser cap de Secció de Programes Socials i assessora de la Diputada Presidenta de l’Àrea de Benestar Social.
La Rosa també ha tingut una intensa vida docent, com a professora de treball comunitari de l'Escola Universitària de Treball Social de Barcelona (1975-2000).
Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat vinculada a diferents entitats i iniciatives com l’Associació d’Assistents Socials, l'equip de redacció de la RTS, la revista Quaderns de Serveis Socials de la Diputació de Barcelona, la Federació Catalana de Voluntariat Social, la Fundació Catalana de l’Esplai, entre d'altres.
Llegeix el currículum complert
Medalla d'Or a la Significació en treball social en el moment actual: Dolors Colom Masfret
[[{"fid":"13850","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"style":"margin: 10px; float: left;","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]
Assistent Social des de 1983, es va diplomar en Treball Social el 1988 a la Universitat de Barcelona. Al llarg de tota la seva carrera professional ha estat pionera del Treball Social Sanitari i ha innovat constantment, desenvolupant nous programes assistencials i docents. Va exercir com a treballadora social sanitària a l'Hospital Clínic Universitari de Barcelona, l'Hospital General de Manresa i l'Hospital de Sant Andreu de Manresa. Precisament, arrel de la seva visita al 1985 al George Washington University Hospital, en aquest darrer va implementar el primer Programa de Planificació de l'Alta hospitalària i també va crear el programa hospitalari de “Atenció temporal a domicili”. Entre 1987 i 1995 va ampliar la seva formació en el Bellevue Hospital Center of New York University i en el Departament de Medicina Comunitària, Divisió Internacional del Mount Sinai Medical Center, també a Nova York.
Des de mitjans del 2008 va enfocar la seva activitat professional a generar les condicions acadèmiques necessàries per satisfer els requisits enquadrats en la legislació vigent i aconseguir així que el Treball Social Sanitari fos reconegut com a professió sanitària. Va impulsar el primer Postgrau de Trabajo Social Sanitario de la UOC, convertit en Màster Universitari al 2013, programa del que avui és directora científica i que és el que ha permès iniciar les gestions per aquest reconeixement. Al 2015 impulsa la creació de la Societat Científica Espanyola de Treball Social Sanitari (SCETSS) vinculada al Màster. Ha impartit prop de dues-centes conferències, ponències i seminaris; ha publicat prop de setanta-cinc articles professionals en revistes especialitzades i és autora de 8 llibres d'assaig-professional i 2 novel·les.
Llegeix el currículum complert
Medalla d'Or entitat que defensa el drets socials
[[{"fid":"13942","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]
Surt és una entitat d’acció social que treballa per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per eradicar les discriminacions per raó de sexe, amb la vista posada en assolir una societat amb equitat de gènere efectiva. Des dels seus inicis, el 1993, és una organització de dones compromesa amb els valors d’equitat de gènere, inclusió, solidaritat i transformació social, amb una gestió transparent, professional i socialment eficient. Actuant des del teixit divers dels feminismes i en el marc de les empreses d’economia social, Surt persegueix ser un projecte socialment transformador.