El proper dimarts 19 de juny tindrà lloc a Figueres la jornada de tancament del microprojecte transfronterer “Propostes per a millorar la governança local a l’Espai Català Transfronterer. Intercanvi d’experiències i coneixement en processos de participació ciutadana” que ha portat a terme l’àrea de Benestar del Consell Comarcal en els darrers mesos.
La jornada final del projecte comptarà amb la presentació del document final del projecte, que recull el treball dut a terme i els principals aprenentatges generats en el marc de l’intercanvi de coneixement i experiències, la presentació de l’experiència de treball de l’Associació Pays Pyrénées Méditerranée en aquest àmbit al Departament dels Pirineus Orientals, i amb una conferència-debat amb Quim Brugué, Catedràtic de Ciència Política i expert en participació ciutadana.
La jornada es celebrarà a l’Auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport Figuerenc (c.Monturiol, 3-5). La inscripció es pot fer a través d’aquest qüestionari on-line i estarà oberta fins el dia 15 de juny.
Al llarg dels darrers mesos l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat ha posat en marxa i coordinat aquest projecte en que en què han participat representants polítics i tècnics dels ajuntaments d’Argelès-sur-Mer, Arles-sur-Tech, Elne, Roses, Castelló d’Empúries, L’Escala, Vilafant i La Jonquera.
Aquest projecte transfronterer, que ha comptat amb una subvenció del programa de subvencions pluriennals Eurodistricte atorgat per la la Casa de la Generalitat a Perpinyà (Departament de Presidència), ha tingut com a finalitat promoure un intercanvi de coneixement i experiències en el disseny, la dinamització, la implementació i l’avaluació de processos participatius duts a terme per ajuntaments del Departament dels Pirineus Orientals i de la comarca de l’Alt Empordà
En el marc d’aquest projecte es va celebrar una primera trobada del Grup de treball transfronterer integrat per tots els ajuntaments implicats en el projecte a Roses per definir les interessos de treball i les prioritats a abordar en el marc del projecte, i dues visites d’estudi, la primera a Arles-sur-Tech i la segona a Castelló d’Empúries, que han servit per intercanviar experiències de participació ciutadana dutes a terme pels ajuntaments participants en els darrers anys.