Els infants i adolescents hi son i els hem d'escoltar. La seva participació en espais públics de debat ens pot obrir un nou escenari social que, de ben segur, contribuirà a la millora de la gestió de situacions de crisi. És per això que, des del TSCAT posem de manifest que els infants han de ser considerats com a veritables ciutadans i han de gaudir dels seus espais de lleure i socialització malgrat les restriccions de mobilitat i interacció social imposades per les mesures sanitàries contra la Covid-19.
Tal com estableix la Llei 14/2010, dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència en el seu article 11.2, "els poders públics han de fomentar la solidaritat i sensibilitat per tal que s'incrementi la participació social dels infants i es generin espais socials nous que dinamitzin aquesta participació, afavorint la convivència i la integració social en l'àmbit veïnal i local".
Les treballadores socials hem de reclamar i defensar aquests nous espais d'intercanvi i participació entre els infants que trenquin amb l'aïllament social que pateixen en temps de pandèmia i que suposa una oportunitat de compartir experiències i vivències d'una veritable participació.
A més a més, les treballadores socials hem de promocionar el dret dels infants al joc i garantir espais que promocionin l'esbarjo, el lleure i la socialització com a garants de les seves necessitats globals i del seu benestar.
Tenim el deure de contribuir en la millora de les Polítiques Socials i Sanitàries i en situacions de crisi com la que estem vivint per la Covid-19, hem de vetllar que les necessitats dels infants i adolescents no siguin vulnerades, ni tampoc els drets més bàsics. Tenim el deure professional de fer d'altaveus d'infants, adolescents i llurs famílies; de gestionar i fer públic les situacions de desigualtats que tenen un impacte directe en la salut mental, emocional i psicològica d'infants i adolescents i que, malauradament s'han vist incrementades en aquest temps de crisi.