La cura de les treballadores i treballadors socials és un dels eixos estratègics del Col·legi. D'aquí la importància de fomentar espais de reflexió i divulgació relacionats amb aquest tema, com per exemple, el webinar, celebrat el 28 de gener, "El Col·legi et cuida: Programes d'atenció a la salut i benestar de les treballadores socials".
Més de 40 espectadores van presenciar aquesta interessant jornada, conduïda per la membre de Junta, Mercè Civit, on es va analitzar la salut i benestar del col·lectiu i es van explicar els recursos que el Col·legi posa a l'abast de la col·legiatura per afrontar diferents situacions que poden impactar emocionalment i físicament en les treballadores socials.
Va obrir la jornada, Antoni Calvo, director de la Fundació Galatea, presentant algunes de les dades de l'estudi de l'impacte de la covid-19 sobre la salut de les treballadores socials. "L'informe indica que l'impacte en la salut del col·lectiu ha estat elevat, segurament pel vincle que, per la pròpia naturalesa de la professió, s'estableix amb els i les usuàries i, això, evidentment comporta situacions de major risc", indicava Calvo.
Seguidament, el director de Galatea va explicar el programa SuporTS, que ofereixen el Col·legi i la Fundació, per atendre a les col·legiades que pateixen estrès, problemes de salut mental i/o conductes addictives a l’alcohol i/o a d’altres drogues. També va incidir en els espais que ha creat la Fundació arran de la pandèmia per donar suport psicològic o per crear espais de trobada i reflexió entre els i les professionals. (En aquesta notícia pots informar-te d'algun d'aquests serveis).
Finalment, va acabar la seva intervenció repassant alguns elements que poden ser d'utilitat en aquests temps per incorporar-los en la nostra protecció emocional.
La jornada també va comptar amb la participació del treballador social, Israel Ureña, coordinador del "T'acompanyem". Un nou servei que posa en marxa en Col·legi d’assessorament a les col·legiades i col·legiats que hagin patit una agressió als seus llocs de treball. "Nuestra profesión se ve tensionada sistemáticamente y a diario por situaciones de violencia, pero el problema es que muchas veces no las reconocemos como tal y pensamos que nos pagana para esto... ¡Pues no!", va explicar Ureña. En la seva exposició, va incidir en el tipus d'agressions i en com ajudarà aquest nou servei a les col·legiades i col·legiats que ho necessitin. (Més informació sobre "T'acompanyem").
Veure la Jornada al nostre canal de Youtube