L'esdeveniment demogràfic més important de l'etapa final del segle XX ha estat l'augment de persones majors de 60-65 anys. Per al 2050, s'estima que el percentatge dels habitants majors de 60 anys gairebé es duplicarà, passant a representar del 12% al 22% de la població mundial. Segons les dades del padró continu de l'Institut Nacional d'Estadística (INE, 2017), Espanya segueix també un procés d'envelliment accelerat. A 1 de gener de 2016, ja hi havia 8.657.705 persones majors (65 i més anys), un 18,4% sobre el total de la població.
Davant aquesta realitat, l'Escola de Ciències de la Salut de TecnoCampus-Universitat Pompeu Fabra de Barcelona ha ideat el Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l'Envelliment, un programa universitari únic i pioner a Espanya per formar a professionals de la salut en l'àmbit de la recerca de les malalties cròniques i l'envelliment.
L'exclusivitat d'aquest títol radica en el seu enfocament multidisciplinari i multidimensional que aborda problemes de salut i des de les seves diferents dimensions: social, clínica, econòmica i de cures. Per això, aquesta formació específica va dirigida a un ampli públic de professionals com a infermers, metges, psicòlegs, treballadores socials, fisioterapeutes o nutricionistes.
Amb una modalitat semipresencial -amb una presencialitat d'un dia a la setmana- amb continguts online i una durada d'un curs acadèmic, el màster està dissenyat perquè els i les alumnes puguin conciliar la vida laboral i familiar.