La vicedegana del Col·legi, Mercè Civit, signa el nou article del TSCAT al diari digital social Social.cat.
Sota el títol "Les cures, cosa de dones: fins quan?", en aquest escrit es reflexiona i s'analitza perquè les dones són les que majoritàriament continuen fent-se càrrec de les cures, tant d'infants com de persones grans com de persones amb dependència o discapacitat.
"Amb dades a la mà, podem afirmar que la majoria de les persones que realitzen cures són dones. I si a Catalunya hi ha 2.257.187 persones amb necessitat de cures físiques, estem parlant de moltes dones implicades. A Catalunya s’identifiquen com a mínim 150.780 persones que es dediquen a les cures informals de persones grans i dependents. I, de fet, són dones les que realitzen 102 dels 148 milions de cures totals a l’any", indica Civit.
Aquesta situació comporta tot un seguit de conseqüències, explica la vicedegana, "una gran pobresa de temps laboral, així com per a la vida social, el descans, l’autocura o la participació política i comunitària. La tasca cuidadora també pot tenir evidentment un impacte negatiu sobre la salut física i mental de qui l’exerceix, generant diverses malalties, afectacions i situacions de malestar, així com provocant un increment de les necessitats de cura d’aquestes persones".
Finalment, Mercè Civit apunta possibles formes de posar fi aquesta situació injusta. "Necessitem una aposta política i institucional per proveir d’una infraestructura pública per millorar les cures en general i per repartir-les de manera equitativa entre homes i dones", assegura la vicedegana.