La Jornada de la Inclusió Social de VNG tindrà lloc el dimecres 29 de novembre de 9 a 14 h a l'Auditori del Neàpolis de Vilanova i la Geltrú. Enguany se celebra la setena edició d'aquest espai de coneixement i debat, on es tractarà a fons la dimensió social i inclusiva de la cultura i el paper que juga l'expressió artística en i per a la transformació social, així com la necessitat de fer accessible la participació artística i generar oportunitats a una societat diversa.
En el tractament de la inclusió social manca més atenció a les desigualtats culturals o a la dimensió cultural de les desigualtats. Per parlar-ne, la Jornada comptarà amb Antonio Ariño, catedràtic de Sociologia i vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Porta anys dedicant la seva investigació a la sociologia de la cultura, les polítiques de benestar i la teoria sociològica. La seva intervenció convidarà a reflexionar sobre l'accés i la inclusió social en l'àmbit cultural a través de la creació, la participació i el consum de béns culturals.
Les quatre píndoles d'experiència seleccionades per a aquest any donaran a conèixer projectes artístics que fomenten la inclusió social, i mostraran que la creació i l'expressió artística poden i han de ser un dret a l'abast de tothom. D'aquest dret en parlarà Queralt Prats, impulsora i directora d'ARTransforma, una entitat que promou, assessora i impulsa projectes artístics, socials, culturals i educatius des de 2009 arreu de Catalunya. També en parlaran Neus Canalias i Francesc Ramírez de l'Associació Inneralnd Projekt, un espai de creació artística i pedagògica inclusiva de dansa contemporània. La tercera experiència és la del grup de teatre del Club Social Andana de Mataró, amb 7 anys d'experiència en la comèdia de la improvisació, dinamitzat per la Cristina Benesey. Per últim, es mostrarà una experiència d'acompanyament en l'experiència creativa i artística entre El Bullidor d'Art de Sitges i persones del club social El Turó de Vilafranca del Penedès, i com a través d'aquesta experiència s'ha creat un grup d'artistes que exposen les seves obres amb el nom "Més panxa, poc cap".
La jornada serà conduïda i moderada per la periodista vilanovina Magda Bandera, i com a novetats, enguany es farà interpretació en llenguatge de signes de la jornada, i s'acollirà l'obra artística "Més panxa, poc cap" a la biblioteca Joan Oliva i Milà en el programa "Biblioteques Inclusives". L'exposició es podrà visitar del 29 de novembre fins al 8 de gener del 2018.
Les places són limitades i les inscripcions són gratuïtes, i es poden realitzar a través del següent FORMULARI. Per a qualsevol aclariment, podeu contactar amb vnginclusio@vilanova.cat o al 93.914.00.00 (extensions 3426 o 3423).