El passat divendres 12 de novembre es va celebrar, al Centre Cultural La Mercè de Girona, la 10+1 edició dels Debats en Treball Social i Política Social, que coorganitza la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, la UdG, la fundació Campus Arnau d'Escala, la UNED i l'Ajuntament de Girona. En aquesta edició els debats es van centrar en les ciutats i les cures, un dels grans reptes que haurem d'afrontar en el futur més immediat.
En l’acte inaugural d’aquesta jornada va intervenir la degana del Col·legi Oficial de Treball Social, Conchita Peña, que va fer referència a la col·laboració continuada i bona entesa entre totes les entitats i institucions que realitzen des de fa una dècada aquests Debats. En aquesta línia, també va agrair la col·laboració d’en Jaume Fort, l’anterior vicedegà de la Delegació, i de la Mònica Franco, actual vicedegana de la Delegació, per la seva implicació en la organització d’aquestes jornades.
[[{"fid":"32529","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
Conchita Peña va senyalar també que es podria considerar que la pandèmia ha provocat la pèrdua d’un any i d’aquí la necessitat de reforçar l'estudi i la pràctica del treball social, posant en valor tot allò que aporten les treballadores i treballadors socials per donar vida i un sentit a les polítiques socials que enforteixen la cura; “cal repensar les cures socials post covid-19. Necessitem “cures intensives” i les ciutats i la intervenció comunitària són un dels espais de recuperació”, va afirmar la degana.
En aquests Debats també van estar presents la vicedegana del Col·legi, Mercè Civit; i la vicedegana de la Delegació de Girona, Mònica Franco.
Aquesta jornada és un espai de trobada entre diferents institucions del territori, els estudiants de Treball Social, professors de la Universitat i els professionals de la intervenció social. Al llarg d’aquests anys s’han abordat temàtiques diverses que han posat sobre la taula realitats i fenòmens vinculats amb les polítiques socials i el benestar, en un context local i global.