La mutilació genital femenina (MGF) és una violació dels drets humans contra les dones i nenes. La MGF comprèn tots els procediments que, de forma intencional i per motius no mèdics, alteren o lesionen els òrgans genitals femenins. Més de 130 milions de nenes i dones arreu del món han patit aquesta pràctica.
A Catalunya, des de fa dues dècades, s’ha fet un esforç important en l’abordatge de la MGF, que ha implicat tant a la societat civil com a les diferents administracions presents al territori. Aquest treball va permetre l’elaboració d’un primer protocol comú de prevenció l’any 2002. En els darrers anys, la creació i consolidació d’espais i taules a nivell local ha permès incrementar la coordinació de l’acció conjunta de les i dels professionals de diferents àmbits contra la MGF.
La Jornada mostra diferents experiències del territori aplicades en la detecció i prevenció de la MGF. El recull d’accions presentades provenen tant des de la interdisciplinarietat de professionals de l’Administració com des del món associatiu.
OBJECTIUS
- Conèixer diferents experiències de treball en la detecció i prevenció en casos de mutilació genital femenina.
- Facilitar un espai d’intercanvi de les i dels professionals que treballen aquestes situacions.
- Debatre sobre les experiències i estratègies de treball presentades per a la lluita contra aquest tipus de violència masclista.
Aquesta Jornada es durà a terme el dia 9 de juny a Martorell i 14 de juny a Tortosa
Veure programa jornada Martorell
Veure programa jornada Tortosa