Divendres 11 de novembre es va dur a terme l’acte de presentació del màster d’Atenció en Emergències Psicosocials i Humanitàries organitzat entre el Col·legi i la Universitat de Vic (UVic). Es tracta d’un Màster que té com a principals objectius preparar als professionals per a la intervenció psicosocial en qualsevol emergència o catàstrofe; conèixer els aspectes fonamentals de la protecció civil i de la planificació d'emergències a Catalunya; així com els protocols operatius i serveis existents en aquest àmbit i adquirir estratègies per a l’atenció individual en situacions de crisis, emergències, desastres, catàstrofes i cooperació internacional, entre altres.
La presentació es va fer a l’Institut d’Estudis Nord-Americans de Barcelona i va anar a càrrec de Núria Carrera, Degana del Col·legi, Neus Pons, Directora de les Seus de Barcelona i Granollers de la Universitat de Vic i Sergio Delgado, Subdirector General de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil.
Carrera va posar de manifest la importància d’aquest màster des de la mirada de la intervenció del treball social, ja que és una gran oportunitat i “som els primers en fer-ho a Catalunya”. Delgado va deixar palès que vivim en un món ple d’amenaces i la necessitat d’oferir atenció integral que contempli el saber estar al costat de les persones en el dia a dia.
Pons, per la seva banda, va destacar que aquest màster no segueix un programa tradicional d’aprenentatge, sinó que està plantejat amb sessions compartides i vivencials per poder oferir per poder atendre les amenaces de la millor manera possible.
Tanmateix, la presentació va comptar amb la intervenció de Montserrat Mas, coordinadora del Màster. Mas va reivindicar la necessitat del compromís emocional, el coneixement i saber fer del treballador social. Aquest projecte, comentava, “és una il3lusió i una motivació ja que fa que em senti orgulla de la nostra professió”.
A continuació, la ponència ¿Vale la pena la Cooperación al Desarrollo? Va anar a càrrec de Chema Caballero, bloguer i cooperant qui va remarcar la necessitat de creure en la cooperació per ajudar a milers de persones de les situacions en les que troben immerses, però també va plantejar la necessitat de revisar la forma actual en la que ho estem fent.
Finalment, la cloenda va anar a càrrec de Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic, qui va enviar un missatge d’agraïment a totes les persones que fan aquest màster sigui possible i la Degana del Col·legi.