Unes 40 persones van assistir, el passat 2 de març, a la presentació del monogràfic "La separació i divorci dels pares: un procés amb efectes en els fills. Aportacions des de i per a la pràctica social". La sala Laietana del Casal del Metge es va quedar petita davant l'interés que ha despertat aquesta publicació, obra de les treballadores socials Rosa González i Marta Gavaldà.
Va obrir l'acte la vicedegana del Col·legi, Marga Garcia, que va felicitar les autores per escriure "aquest monogràfic que serà de gran utilitat per a la pràctica professional".
[[{"fid":"20694","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
I és que en aquesta publicació és parla sobre com abordar, des del treball social, els canvis en les relacions familiars quan es produeix una ruptura de parella que, sovint, comporta vulnerabilitat i/o situacions familiars complexes que tenen un impacte a nivell social, psicològic, econòmic, etc. tant en els adults com els menors. "És un procés crític i que comporta canvis importants en tots els membres d'una família", assegurava Marta Gavaldà.
Per això, la necessitat de fer aquesta publicació, perquè "és una invitació a reflexionar i a revisar la nostra pràctica, com escoltem els nens i els adults, en quin marc teòric basem les intervencions o com les millorem per disminuir els efectes nocius d'aquests processos", afegia Gavaldà. Un dels punts forts del monogràfic, explicava Rosa González, és "l'autoria compartida que enriqueix les mirades i aportacions del llibre".
[[{"fid":"20695","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]
L'acte va continuar amb un cinefòrum on es van poder veure fragments de les pel·lícules “Historia de un matrimonio”, “Una historia de Brooklyn” i “Custodia compartida” i que van donar peu a la posterior xerrada d’Antonio Soler, psicòleg clínic i psicoterapeuta acreditat per FEAP de nens, adolescents i adults, psicoanalista, on va analitzar les situacions i efectes que produeixen les separacions des d'un punt de vista més psicològic. L'acte va concloure amb un debat entre els i les assistents.
Podeu aconseguir un exemplar del monogràfic a la Seu Central i Delegacions del Col·legi o en PDF a l'apartat de publicacions de la web.