El 13 de novembre, l'espai Francesca Bonnemaison va acollir l'acte precongressual del IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats que tindrà lloc l'octubre de 2020 i on es van aplegar una cinquantena de persones. De nou, els Col·legis de Pedagogs (COPEC) -que en aquesta edició liderarà l'organització-, el d'Educadores i Educadors Socials (CEESC), el de Psicologia (COPC) i el nostre, uniran esforços per dur a terme aquesta gran trobada per a les i els professionals de l'àmbit social.
L'obertura de l'acte va anar a càrrec de la presidenta del COPEC, Rosa Rodríguez, la degana del nostre Col·legi, Conchita Peña, la presidenta del CEESC, Maria Rosa Monreal, i del degà del COPC, Guillermo Mattioli.
[[{"fid":"18715","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
"És un honor i una responsabilitat compartir sinergies amb altres Col·legis en l'organització d'aquest Congrés que ja és, sense dubte, emblemàtic", va dir Conchita Peña. Després d'agrair l'esforç i implicació de la comissionada i els comitès del IV Congrés, Peña va incidir en el moment decisiu en què es troba el sector, amb l'elaboració del Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-24 que "en el moment que s'aprovi -va assegurar- des dels col·legis haurem d'exercir una funció de control per garantir q es posi en marxa allò que quedi per escrit".
Mirada al passat i al present
L'acte va continuar amb la presentació de les conclusions del III CSSB, celebrat el 2018, de la mà del membre del comitè científic del III CSSB i secretari de la Junta del Col·legi, Juanma Rivera, que va resaltar algunes de les principals conclusions extretes de les 20 taules rodones. "La importància de la comunicació entre professionals i professional-persona; com construir el vincle o la interacció i coresponsabilitat entre els serveis que atenen les persones", va dir.
[[{"fid":"18716","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]
Amb la mirada posada en el nou Congrés, la comissionada, Pilar Morral, va explicar el lema d'aquesta nova edició "Dependències al llarg del cicle vital: enfortiment i autonomia". Segons va explicar Morral, "s'abordaran les dependències per qüestió d'edat, a les noves tecnologies, en les relacions de parella i familiars, addiccions, professionals, en els estils educatius, etc.". En aquesta IV edició es recuperarà la visibilitat dels serveis especialitzats, que juntament amb els bàsics, han de garantir la integralitat de l'anteció centrada en la persona.
Seguidament va ser el torn de la ponència central de l'acte, "Autonomies i interdependències en societats complexes", que va anar a càrrec del doctor en filosofia, Ramon Alcoberro que, presentat per M.Concepció Torres, va fer una àmplia reflexió sobre el concepte d'autonomia.
La cloenda va anar a càrrec dels comitès del IV Congrés i, al final, es va fer un petit refrigeri amb les i els assistents.
Properament prodreu veure el vídeo i la galeria de fotos de l'acte a la web del Congrés