Ahir 8 de març les deganes i presidentes de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que aplega a més de 100 corporacions professionals, en nom de les dones i les professions que representen es van unir per celebrar el Dia internacional de les dones reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU).
L’acte va ser organitzat pel Col·legi Oficial de Treball Social, juntament amb Col·legi de Periodistes, Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Col·legi d'Educadores i Educadors de Catalunya, Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Col·legi de Logopedes de Catalunya, Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya, Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, el Col·legi de Terapeutes Ocupacionals i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.
[[{"fid":"4570","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":"333","width":"500","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
M. Rosa Monreal, Núria Carrera, Neus Bonet i Rosa Rodríguez
La benvinguda va anar a càrrec de Neus Bonet, membre de la Junta Directiva de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya qui va remarcar que és necessari normalitzar la presència de les dones en molts àmbits professionals. Núria Carrera, coordinadora de l'acte i membre de la Junta Directiva de l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, va dur a terme la presentació. Carrera va posar èmfasi en el fet que es tractés d’un acte íntim i públic, perquè això “ens permet escoltar-nos les unes a les altres i fer sentir les nostres veus”. La Degana també va remarcar que “des de la posició de gènere hem de tenir compromís amb la societat que acompanyem”.
A continuació, Núria de Gispert, Sara Moreno, Núria Ribó, Maria Assumpció Vilà, Marina Subirats, Mònica Terribas i Laia Serra van llegir textos breus i reivindicatius de defensa social del paper de la dona al llarg de la història. Marina Rossell posava punt i final a aquestes lectures cantant ‘Com enyorar-te' de Maria Mercè Marçal.
[[{"fid":"4571","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":"500","width":"500","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]
Tot seguit, M. Rosa Monreal, Presidenta del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya i Rosa Rodríguez, Presidenta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, van ser les encarregades de llegir el manifest ’Dones i professió’.
Per acabar, les assistents van establir un diàleg/intercanvi d’idees ones va posar en valor la importància de l’educació per aconseguir trencar amb el sistema patriarcal i com els Col·legis poden ser un espai de lluita. Núria Carrera, va fer una crida a la unitat, ja que “ si volem fer un pas cap a la revolta, cap a l’acció, només ho podem fer juntes. Neus Bonet, tancava l’acte agraint l'assistència i reivindicant una major visibilitat de les dones en els diferents àmbit.