El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) insisteix en la seva reivindicació de fer menys burocràcia per poder-se dedicar més a l’atenció a les persones. "Si el temps que dediquem a una persona a fer un tràmit per demanar una ajuda el dediquéssim a sortir al carrer, faríem el triple de feina d’intervenció grupal i comunitària", així ho ha transmès la delegada territorial del TSCAT a Lleida, Irene Gardeñes, en declaracions a mitjans regionals.
Per això el Col·legi demana més recursos i proposa la creació d'oficines de prestacions socials que en l'àmbit municipal o comarcal s’encarreguin de tramitar els ajuts i desvincular-los dels serveis socials. Segons ha assenyalat la vicedegana del TSCAT, Mercè Civit, hi ha plans pilot a Sant Boi i a Barcelona però cal implantar aquestes oficines a tot el territori.
Així mateix, Civit ha reivindicat que la tasca de les treballadores socials és acompanyar les persones que estan en situació de vulnerabilitat perquè se’n puguin sortir, i que això ho fan en tots els àmbits; el sanitari, l’habitacional, en les violències masclistes, acompanyen infants, gent gran, fan mediacions i treballen transversalment amb altres professionals. "En qualsevol cosa que passi hi ha una treballadora social", ha destacat.
Pots consultar tots els articles publicats a l'apartat Aparicions als Mitjans del web del TSCAT.