El 6 d'octubre, el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) va celebrar la Jornada #Salutsensellar, amb l'objectiu d'analitzar com s'està prestant l'atenció sanitària a les persones sense llar a Barcelona, des de diferents mirades professionals, per tal d'impulsar noves propostes que millorin la qualitat de l'assistència.
La jornada va posar el focus també en el vessant social d'aquesta problemàtica a través de la taula rodona "Una mirada social", que va moderar la degana del Col·legi, Conchita Peña. "El sensellarisme és la forma més extrema d'exclusió social i requereix una atenció polièdrica en el sistema sanitari que no es pot donar sense el treball social sanitari", va assegurar Peña en la seva intervenció.
La taula va comptar amb les intervencions de la membre de Junta i treballadora social de l'Hospital del Mar, Laura Morro; la treballadora social Sanitària del CAP Drassanes, Carolina González; i de la treballadora social de la Fundació Arrels, Marta Maynou. Des de la seva experiència i diferents rols, les tres treballadores socials van desgranar quins determinants socials afecten la salut de les persones sense llar, com es fa l'atenció des de l'àmbit social i quina és la realitat que es troben en el seu dia a dia. A la taula també va intervenir Jordi Rodríguez que, com a persona que va viure al carrer, va explicar la seva experiència i quines són les necessitats i problemàtiques reals d'una persona sense llar.
En la Jornada es va anunciar que #SalutSenseLLar es convertirà en un grup de treball del CoMB adreçat a tots els professionals que intervenen en l'atenció a persones sense llar.