El projecte Socatel impulsa la creació d’una plataforma tecnològica que ha de fer possible que usuaris, professionals i administracions participin en el disseny conjunt de polítiques i serveis relacionats amb la dependència, i en particular dels serveis que tenen a veure amb les cures de llarga durada. La primera prova pilot de la plataforma Socatel, amb una trentena d’usuaris de diferents perfils (usuaris dels serveis públics, familiars, proveïdors de l’atenció domiciliària, professionals, investigadors i innovadors) i observadors s’ha fet aquest dilluns a la Universitat Rovira i Virgili amb l’objectiu d’introduir les modificacions necessàries a la plataforma que facilitin el seu ús una vegada estigui en marxa.
Socatel és un projecte d’àmbit europeu que coordina la Universitat Rovira i Virgili, i que compta amb la participació de tretze socis de nou països diferents, i que està finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea. Les proves pilot es fan simultàniament a Catalunya, Hongria, Finlàndia i Irlanda.
La plataforma es desenvolupa utilitzant metodologies de cocreació. Això comporta que tots els agents implicats intervenen en el procés de desenvolupament. L’objectiu últim és que, quan aquesta eina estigui en funcionament tots els implicats puguin crear, de manera col·laborativa, serveis relacionats amb les cures de llarga durada a Europa. De fet, el projecte implica un millor coneixement de les necessitats de les persones grans i el seu entorn, el foment de la participació ciutadana en el disseny de serveis públics, la millora dels serveis existents fent-los més eficients i reduint-ne els costos, i el foment d’una digitalització humanitzada al servei de les persones.
Per més informació: http://diaridigital.urv.cat/comenca-la-prova-pilot-de-la-plataforma-socatel-de-cocreacio-de-serveis-per-a-la-gent-gran/