El passat 22 de febrer, la treballadora social, mediadora i secretària del Consell de Deontologia del Col·legi, Eva Giralt, va participar com a ponent en la Jornada "La Mediació en la Comissió Deontològica del COPC: Una pràctica innovadora", organitzada per la Comissió Deontològica del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC).
La jornada va servir per presentar el Protocol de Pràctiques Restauratives en les Queixes Gestionades per la Comissió Deontològica del COPC, que estableix el marc teòric i el procediment per aplicar la metodologia mediadora. Però, sobretot, va ser un espai d'intercanvi de coneixements i reflexió al voltant de l'ètica, la deontologia, les bones pràctiques i la justícia restaurativa entre professionals de la política, l'advocacia, la magistratura, la psicologia, la medicina, la pedagogia i el treball social.
La representant del TSCAT va participar a la taula rodona "Institucions i col·legis professionals. Possibilitat i avantatges d’aplicar pràctiques restauratives en els expedients professionals sancionadors". Eva Giralt va explicar el procediment pel que fa als expedients disciplinaris i el paper que desenvolupa el Consell. També va posar en valor la proposta del COPC de contemplar el paradigma restauratiu i les seves tècniques com a procediments possibles per atendre les queixes de les persones ateses. "Tot i que la nostra professió, per la seva pròpia definició en relació al treball per a la facilitació de la cohesió social i la promoció del benestar de les persones, contempla els processos restauratius en altres àmbits que no són la justícia, cal obrir les pràctiques restauratives a àmbits fins ara no contemplats, com per exemple els expedients sancionadors", apuntava Giralt.
La secretària del Consell també va remarcar la necessitat de seguir treballant per la cultura de l'acord, les pràctiques alternatives de resolució de conflictes i la integritat com a base de les bones pràctiques.