El Col·legi ha participat, el 19 de setembre, en la sessió de la ponència que ha d'elaborar l'informe sobre la Proposició de llei del servei d'atenció pública a la salut bucodental i de creació del Programa d'atenció dental infantil a Catalunya i que s'ha celebrat al Parlament de Catalunya.
La referent de la Comissió de Salut, Laura Morro -acompanyada pel membre de la Comissió, Jordi Riba- ha estat l'encarregada de representar el TSCAT en aquesta compareixença, en la qual també hi han pres part el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.
[[{"fid":"17320","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
Laura Morro (la tercera començant per l'esquerra) durant la compareixença
Les propostes del TSCAT
Un dels factors que incideix en una deficient salut bucodental és l'exposició a factors de risc, entre els quals hi ha la vulnerabilitat social, la fragilitat educacional i la desigualtat en l'accés als serveis sanitaris.
Per això, en la seva intervenció, la referent de la Comissió ha anat desgranant les diferents propostes del Col·legi per incidir en aquesta realitat. En primer lloc, substituir el barem econòmic per la realització d'una valoració social realitzada per la treballadora o treballador social sanitari dels equips d'atenció primària. En segon, ampliar l'edat d'atenció de la població coberta (0 a 15 anys) i, en tercer lloc, incorporar a l’Oficina Dental un professional del Treball Social Sanitari per actuar com a consultor, així com incorporar el Treball Social Sanitari al Consell Asesor Dental.