La majoria dels catalans mor per l’empitjorament d’una o diverses malalties cròniques. La Planificació de Decisions Anticipades (PDA) permet al pacient deixar constància dels seus valors perquè les decisions clíniques futures siguin congruents amb els seus desitjos, encara que no les pugui expressar a causa del seu deteriorament cognitiu.
DIXIT Girona acollirà el 13 de juny la conferència “Planificació de decisions anticipades a Catalunya” per sensibilitzar els professionals de l’àmbit d’afers socials de la importància de la PDA com a eina de respecte a l’autonomia i d’apoderament de les persones. També per donar a conèixer el marc normatiu que l’empara, com es pot facilitar el diàleg entre professionals i pacients, quins aspectes cal explorar i com s’han de registrar i reavaluar els acords.
La PDA és un procés voluntari de comunicació i deliberació entre persones amb malalties cròniques però encara amb plenes facultats cognitives i els professionals implicats en la seva atenció per deixar constància dels valors, desitjos i preferències que les persones volen que es tinguin en compte quan avanci la malaltia.
Aquest cicle de conferències està organitzat conjuntament per DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i el Departament de Salut i anirà a càrrec del doctor Sebastià Santaeugènia, director del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat i del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut, i de Cristina Lasmarias, directora adjunta de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i coordinadora de l’Àrea docent de l’Observatori QUALY.22 de març de 201
DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall (Carrer Bernat Boades, 68. Girona)
13 de juny de 2019
13 a 14.30 h
Inscripció: cal emplenar el següent formulari.
Organització: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i el Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat del Departament de Salut.