El passat mes de juny i amb relació a la proposició de Llei del Tercer Sector, llei que s'està tramitant al Parlament de Catalunya, vam tenir l'oportunitat de participar, com a Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, en la ponència que es va dur a terme a la cambra catalana per exposar algunes reflexions al voltant de l'esmentada proposició de llei.
Reflexions que hem compartit, també, a través d'un article al diari digital Social.cat que s'ha publicat el 18 de juliol, en el qual apuntem alguns temes que des de la mirada, la defensa i la protecció del treball social, creiem claus a l'hora de configurar aquesta llei.
Entre les idees principals destaquen que la nova llei ha de satisfer les necessitats socials del país, a partir de regular un sistema basat en la col·laboració publicoprivada, en aquest cas a partir d’institucions no lucratives, i no en la cessió i delegació del que, pel TSCAT, són responsabilitats preceptives del sector públic. També s'insisteix en la necessària coordinació pel que fa a les estratègies, objectius, prioritats i model d’intervenció de l’acció social al país, per evitar desigualtats i iniquitats territorials, diferències palmàries en relació amb la qualitat del mateix servei depenent del gestor.
En definitiva, s'aboga per una llei que garanteixi mesures d’intervenció integral, transversal. Mesures que generin recursos per aquelles persones que més ho necessiten.