Una trentena de persones van seguir el webinar "La perspectiva de gènere en la salut", organitzat pel Grup de Gènere del Col·legi, el 15 de març, com a acte vinculat a la celebració del 8M Dia Internacional de les Dones.
Aquesta jornada va servir per parlar i debatre sobre un tema tan actual com el de la salut, però posant l'accent en les desigualtats i la falta d'equitat de gènere i les conseqüències que això representa per a les dones.
Va obrir l'acte Mercè Civit, membre de la Junta del Col·legi explicant que aquest webinar s'emmarca en "l'estratègia política del Col·legi" d'impregnar la perspectiva de gènere en la professió. "Som una professió feminitzada i dedicada a la cura i això fa que no tingui el valor social d'altres professions masculinitzades. Volem canviar això i donar-li el valor que té", va assegurar.
Per la seva banda, Loli Jiménez Roca, treballadora social i membre del Grup de Gènere, va ser l'encarregada d'explicar la tasca del Grup així com de presentar i moderar la sessió.
La primera intervenció va anar a càrrec de Carme Valls Llobet, metgessa catalana, especialitzada en endocrinologia i diputada, amb la interessant ponència “Mujeres invisibles para la medicina”. En la seva intervenció va mostrar la manca de visibilitat de les dones en temes de salut i va abordar la necessitat d'incorporar la perspectiva de gènere. "L'absència d'investigació específica en la salut de les dones ha fet invisibles per a la ciència mèdica els aspectes biològics, socials, psicològics, culturals, mediambientals, etc. de les diferències", apuntava.
Seguidament va ser el torn d'Ester Valls Puente, treballadora social, coordinadora de Treball Social de l’Hospital Clínic de Barcelona, membre del “Consell Assessor en polítiques de Gènere en Salut”, adscrit a la Secretaria General de la Conselleria de Salut, assessora a la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya en els Programes de “Consum de substàncies i Gènere”, “Violència contra la Parella i Consum de substàncies” i “Embaràs i Consum de substàncies”. En la seva xerrada, "La invisibilitat invisible", va reflexionar sobre la construcció del gènere i va aprofundir en per què és important la perspectiva de gènere en el consum de substàncies i com incorporar aquesta mirada en la intervenció des del treball social permet millorar la qualitat de l'atenció.
Podeu tornar a veure aquesta xerrada al nostre Youtube