Les jornades donaran resposta a qüestions com la gestió del procés de secularització respecte l’increment de la diversitat religiosa o si l’actitut dels professionals és més propera a una laïcitat positiva o negativa
Els dies 18 i 25 de maig, DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall acollirà la 7a edició de les Converses d’ètica aplicada que portaran per títol “La gestió de la diversitat religiosa en els serveis d’atenció a les persones. Oportunitats i reptes”. En el transcurs de les jornades s’analitzarà l'actitud dels professionals de l’àmbit d’afers socials i d’educació respecte al fet religiós i la diversitat a partir de les conclusions de l’informe “La laïcitat positiva a Catalunya: raonabilitat, límits i aplicacions”.
Les dues sessions aniran a càrrec de Joan Vergés, director de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona (UdG), Anna Quintanas, directora de l’informe i Mostafà Shaimi, grau en Filosofia per la UdG i membre de l’equip d’investigació que ha elaborat l’informe. El programa de les sessions serà el següent:
18 de maig de 2017
- Presentació de les conclusions de l’estudi a càrrec de Joan Vergés, Anna Quintanas i Mostafà Shaimi.
- Anàlisi i debat sobre el contingut de l’estudi entre tots els participants.
- Lliurament als participants una còpia de les conclusions de l’estudi.
25 de maig de 2017
- Continuació de l’anàlisi i la deliberació de les conclusions de l’estudi amb la intenció d’intentar determinar propostes de millora sobre la gestió del fet religiós.
Aquest acte està especialment adreçat a professionals, investigadors, docents i estudiants de l’àmbit de la intervenció social, educativa, psicològica i sociosanitària. També pot tenir un interès especial pels mestres, professors, educadors i equips directius del centres educatius de primària i secundària.
Cal inscripció prèvia omplint el següent formulari.
Casa de cultura de Girona Aula B
Plaça de l’Hospital 6.