El 21 d’abril, DIXIT Lleida organitza la conferència “Mindfulness, una nova perspectiva d’intervenció social” on es farà una introducció al coneixement del mindfulness i s’abordarà el seu funcionament. També es mostraran les aportacions d’aquesta pràctica en les professions de l’àmbit d’afers socials i es realitzarà una aproximació a l’experiència en primera persona.
El mindfulness és un concepte psicològic que consisteix en la concentració de l'atenció i la consciència per enfocar el cervell en allò que es percep a cada instant amb l’objectiu d’aconseguir un equilibri entre els nostres pensaments, les nostres emocions i el nostre cos.
Segons algunes investigacions, la pràctica del mindfulness constitueix un dels factors de prevenció més eficaç per evitar l’estrès laboral amb alta prevalença en les professions que treballen en contacte amb usuaris.
La xerrada anirà a càrrec de Luisa Conejos, psicòloga clínica per la Universitat de Barcelona (UB), especialista en psicologia analítica-vincular i Màster en addiccions per la UB. Actualment és professora del Postgrau Mindfulness i relació d’ajuda de la Universitat de Lleida i responsable de planificació de programes especialitzats del departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Lleida. A més, és practicant de mindful hatha ioga i de ioga tibetà de meditació (śamatha i vipaśyanā) i delvajrayana.