El cicle “Islam: prejudicis, perspectiva i praxi professional”, adreçat als tècnics d’immigració i la resta de professionals de l’àmbit d’afers socials, pretén desmuntar els tòpics i estereotips d’una visió occidentalitzada de l’Islam.
DIXIT Girona organitzarà, durant els mesos de gener i febrer, tres sessions obertes i participatives per reflexionar com la mirada sobre l’Islam influeix en la tasca dels professionals de l’àmbit d’afers socials. Les tres jornades, que tindran format de conversa activa, formaran un cicle i començaran amb la intervenció d’una persona experta que donarà pas a un diàleg amb els assistents.
El 18 de gener, Saïd El Kadaoui Moussaoui, escriptor i psicòleg, serà l’encarregat d’obrir el cicle de diàlegs. El Kadaoui és l’autor de “No” (2016), “Cartes al meu fill” (2011) i “Límites i fronteras” (2008). Actualment és docent al màster de Psicoteràpia Psicoanalítica de la Universitat de Girona i col·laborador a El Periódico.
El 25 de gener, Jordi Moreras, investigador i professor d'antropologia de la Universitat Rovira i Virgili, donarà pas a la segona jornada. Moreras és autor de publicacions sobre religió com “Actors i representacions. L'associacionisme d'origen marroquí a Catalunya” (2009) o “La Guia de gestió de la diversitat religiosa en cementiris i serveis funeraris” (2013).
Finalment, l’1 de febrer, Jordi Llaonart, arabista i periodista, clourà el cicle de diàlegs. Llaonart ha estat sis anys corresponsal de premsa al Pròxim Orient, és autor del llibre “Per entendre l'Iraq” (2007) i del blog Interpretant el món àrab i l'islam.
Tindràn lloc a la seu de Dixit i cal inscripció prèvia