Un centenar de persones van seguir en directe a través del Youtube la xerrada "L'escala de valoració sociofamiliar TSO. Una eina per a l'avaluació del risc social en gent gran", organitzada pel Col·legi, el 28 d'abril.
Una interessant jornada, en la qual les autores i l'autor d'aquesta eina van explicar amb tot detall aquest projecte d’actualització, millora i validació de l'escala de valoració sociofamiliar per al seu ús en treball social , des dels seus inicis fins a la seva aplicació pràctica en el dia a dia.
La benvinguda a l'acte va anar a càrrec de la membre de Junta de Govern Ampliada del Col·legi i referent de la Comissió de Salut, Laura Morro, que va destacar que "aquesta eina s'ha desenvolupat fins a convertir-se en un instrument validat, fiable i, per sobre de tot, útil a la pràctica de la nostra intervenció".
Seguidament, van anar intervenint les autores i autor d'aquesta revisió de l'escala TSO de valoració de risc de persones grans i el manual d'ús que també van elaborar per facilitar el seu ús. La primera va ser Carme Guinovart, treballadora social de l'Hospital de la Santa Creu de Vic, que va explicar els orígens, antecedents i objectius del projecte, premiat l'any 2010 en la 5a edició del Premi de Recerca en Treball Social Dolors Arteman. Després, va ser el torn de Víctor M. Giménez, treballador social del Departament de Treball Social i Serveis Socials, que va centrar la seva intervenció en l'estructura de l'escala, el seu procés de desenvolupament i disseny metodològic.
Finalment, Eva Rovira, treballadora social dels Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Centelles; i Núria Viñas, treballadora social del Consell Comarcal d'Osona, van donar a conèixer l'aplicació pràctica de l'escala (criteris de valoració, procediments d'aplicació, així com algunes recomanacions en la intervenció).
Per acabar, es va realitzar un col·loqui amb les i els assistents.