La Delegació de Terres de l’Ebre del Col·legi va organitzar, el passat 20 de juny, una nova jornada dins del cicle “L’impacte social de la recerca”. En aquesta ocasió, es va presentar el treball de Fi de Màster anomenat “El Treball Social Sanitari a la Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària (UFISS) de Cures Pal·liatives de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa”, de la treballadora social, Alba Imbernon Becerra.
L’autora va explicar què són les cures pal·liatives, i va contextualitzar les funcions i la figura del Treball Social Sanitari (TSS) en les cures pal·liatives a la UFISS de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa. De les dades destaca que només el 58% dels pacients valorats per UFISS són atesos per TSS, i que el 63% dels pacients no coneixien tota la informació sobre el diagnòstic i pronòstic de la malaltia.
Es conclou d’aquest treball que cal millorar la presència del TSS dins de l’equip de l’UFISS, per tal de garantir a tots els pacients i familiars el suport i l’atenció a les necessitats socials que apareixen a conseqüència de la malaltia oncològica. En l’estudi es dona visibilitat al rol de la TSS com a professional d’enllaç i coordinadora entre l’equip mèdic i la família i altres serveis de salut i socials que intervenen en l’atenció del pacient.
Finalment, es preveu organitzar una propera sessió dins d’aquest cicle, orientada a aprofundir sobre la metodologia emprada en els treballs de recerca i sobre el tractament i explotació des de la perspectiva de la bioètica i protecció de dades.