El passat 27 de juny, vam celebrar la tradicional Jornada de Portes Obertes del Col·legi. Una sessió pensada perquè les recents graduades i graduats en Treball Social de les diferents universitats catalanes puguin conèixer de primera mà les funcions i serveis del TSCAT.
Va obrir la Jornada la degana del TSCAT, Conchita Peña, que va donar la benvinguda a la professió a les recent graduades. "Inicieu un llarg camí que us animo a recórrer amb força i empemta. El treballsocial és una professió viva, única i apassionant, que cada dia us posarà un repte davant i us obligarà a donar el millor de vosaltres mateixes. Treballar amb les persones i per a les persones és una gran resposnabilitat", va assegurar Peña. També va incidir en els diferents àmbits del sistema de benestar on el treball social té un paper destacat, en la importància de l'autocura com a professionals, entre d'altres aspectes.
Seguidament, la responsable d'Orientació i Borsa de Treball, Anna Masvidal, va comentar els principals serveis que ofereix el Col·legi.
Com en les darreres edicions, vam aprofitar el marc de les Portes Obertes per oferir una xerrada sobre un tema d'interès per a les i els professionals. En aquesta ocasió, el tema escolllit va ser el rol del treball social en relació a la salut mental i la infància. La ponència "La intervenció en salut mental infanto juvenil" va anar a càrrec de les treballadores socials i membres de la Comissió de Salut Mental, Victoria Reina, amb una llarga experiència en intervenció comunitària (CSMIJ i, posteriorment, a Hospital de Dia); i Agustí Bonifacio que treballa a hospitalització i urgències de salut mental, en els dos casos serveis de l'Hospital Sant Joan de Déu. Una interessant intervenció on vam conèixer amb molt de detall quin tipus d'intervenció es fa des del treball social amb infants i joves amb problemàtiques de salut mental.