21 de març de 2024. La delegació de Lleida del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), juntament amb la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Àgora de Treball Social de Lleida han celebrat una nova edició de les "Converses des del Treball Social" que aquest any portaven per títol "Noves veus, nous horitzons: Treball Social en evolució".
Es tractava d’una jornada amb motiu del Dia Mundial del Treball Social, que es commemora el 19 de març. L’objectiu d’enguany ha estat generar un espai de reflexió i debat sobre com projecten el Treball Social les i els professionals joves que estan actualment exercint. El Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera Campus de Cappont Universitat de Lleida i La Impronta han estat els dos espais on s’ha celebrat les converses.
Han inaugurat la jornada la vicedegana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), Mercè Civit, el degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, David Aguilar i el segon tinent d’alcalde i regidor d’Acció i Innovació Social, Participació i Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida, Carlos Enjuanes.
Seguidament, Maribel Martín, professora del Departament de Treball Social i Serveis Socials a la Universidad Complutense de Madrid, ha impartit la xerrada "Per un treball social resistent, divers i quotidià”, on la ponent ha parlat, entre altres temes, sobre el perfil professional actual amb ideologies més heterogènies o cap a on va el treball social en el context actual.
Durant la sessió matinal també han intervingut Ariadna Gomà, treballadora social a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, Youssra Lakhal, treballadora social a l'àrea d'Inclusió de l'Ajuntament de Lleida, Roger Pascual, treballador social a l'Àrea Bàsica de Salut a Guissona i Jihane El Mokhtari, treballadora social en l'àmbit de refugi.
Es tracta de quatre professionals recentment graduades com a treballadores socials i que han explicat les seves trajectòries professionals i han compartit les seves experiències en el context de la situació actual, plantejant també els nous reptes de la professió o de la desprofessionalització del Treball Social.
En la sessió de la tarda els ponents i assistents han pogut debatre, de manera més informal, sobre les seves inquietuds, mentre s'ha fet el lliurament dels premis Àgora de Treball Social. Més de 100 persones han participat en els diferents debats d’una jornada que es consolida dins de l’agenda social de la ciutat de Lleida.