El 18 de febrer, vam dur a terme el webinar "Competències digitals i treball social: actualitzant la pràctica professional per al món digital actual". Una xerrada molt participativa impartida per Judit Castellví, doctora en Treball Social, professora de la UDG i responsable de transformació digital del Consorci d'OSona d'Acció Social, i que va aplegar prop de vuitanta assistens.
La tresorera de Junta, Laura Morro, va donar la benvinguda destacant "l'impacte de les TIC en tots els àmbits professionals i, per suposat, en el treball social, és innegable. Potser és menys evident o més lent, però hi és".
Castellví va iniciar la seva ponència convidant a les participants a expressar com les fa sentir el món digital i tecnològic en el context del treball social. Després de copsar les inquietuts, pors i expectatives, la treballadora social va constatar la llunyania de les TIC envers el treball social per "la pròpia especificitat de la professió", però malgrat això va defensar "la tecnologia com una eina i no el fi" i per tant com un recurs molt vàlid per a les professionals. Durant la xerrada va posar alguns exemples pràctics d'ús de tecnologia, com el ChatGPT, a l'hora de fer una pla d'intervenció.
Com a grans reptes va indicar la incorporació de les TIC en el treball social des de la vessant teòrica, la privacitat i la seguretat. També es van analitzar els elements que dificulten l'adquisició de les competències digitals, les conseqüències de no emprendre un procés de transformació digital. També va fer una proposta marc de competències digitals per al treball social i va exposar les necessitats i propostes de futur per al treball social en el món digital.