El darrer 15 de juny es va celebrar una jornada tècnica a la ciutat d’Amposta en commemoració del Dia mundial de la presa de consciència sobre l’abús i el maltractament a les persones grans, a la qual han assistit aproximadament cinquanta persones.
La salutació inaugural de la jornada ha anat a càrrec de la regidora en funcions de Drets Socials i Ciutadania de l'Ajuntament d'Amposta, Núria Ferré; la vicedegana 6a i Delegada territorial de Terres de l’Ebre del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Neus Jové; el director dels Serveis territorials de Drets Socials a les Terres de l’Ebre, Juan Manuel Jaramillo; i per últim Adam Tomàs, alcalde en funcions de l’Ajuntament d’Amposta.
La ponència ha tingut per títol “El Treball Social, segle XXI i persones grans” i ha anat a càrrec d’Alfred Rivera, diplomat en Treball Social i membre del Grup de Treball i Gent Gran del Col·legi. Durant l'exposició ha destacat l’anàlisi dels resultats de les polítiques dirigides a les persones grans, el progressiu envelliment de la població i la necessitat de què els sistemes de protecció s’adaptin a la gent gran. Pel que fa als factors de vulnerabilitat de la gent gran reconeix la salut, renda, distribució geogràfica, aïllament, solitud... factors que influeixen en la percepció d'estar patint maltractament i capacitat de resposta al problema. S’insisteix en el fet que la realitat del maltractament a la gent gran hauria de ser coneguda i denunciada, només així, coneixent les dades, es pot reduir la violència.
La segona part de la jornada ha constat d'un espai de reflexió on han participat professionals de l'àmbit sanitari, social, jurídic, cossos de seguretat i altres professionals de l'administració.
L'acte l'ha conclòs Assumpta Eixarch, coordinadora de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta, amb una breu exposició sobre les conclusions de la jornada, destacant el treball en xarxa entre els diferents agents i la necessitat d'acreditar i donar valor als informes socials en les intervencions de maltractament en gent gran.