De l'11 al 25 d'abril de 2018 tindrà lloc a Girona la vuitena edició dels Debats en Treball Social i Política Social, que enguany tractaran sobre els sabers professionals, la recerca i la gestió i transferència de coneixement.
Els Debats són una experiència de col·laboració entre la delegació de Girona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, els Graus en Treball Social i Educació Social de la Universitat de Girona, la UNED Girona, l'Ajuntament de Girona i la Fundació Campus Arnau d'Escala.
La temàtica d’enguany “Saber, conèixer, compartir: sinergies entre coneixement i intervenció” del sistema català de serveis socials que malgrat la seva consolidació, no ha estat capaç de desenvolupar alguns aspectes que li confereixen robustesa i consistència. Un d’aquests elements és la construcció de mecanismes de gestió del coneixement que li permetin, per una banda, disposar i aprofitar informació i inputs per a diagnosticar, implementar, avaluar i planificar i, per altra banda, afavorir lògiques de treball per sistematitzar i compartir el coneixement derivat de la intervenció social.
Semblaria que la realitat actual es defineix majoritàriament per una lluita en solitari i poc coordinada dels diferents actors, desaprofitant els avantatges del treball en xarxa, les pràctiques col·laboratives i el compartir el coneixement. En aquesta realitat són diversos els actors amb responsabilitats: els professionals i els agents públics, el sector privat lucratiu, el Tercer Sector Social, els col·legis professionals, les universitats i els moviments socials.
Malgrat això, la pràctica del Treball Social disposa d’uns sabers propis, d’una mirada i una intervenció que sovint no es visualitza ni es socialitza. Quins són, per tant, els sabers dels professionals? Quins són els actors que generen el coneixement? Quina responsabilitat hi tenen les organitzacions i els seus professionals? Com es podrien millorar les pràctiques de treball per enfortir el sistema de serveis socials?
Aquest preguntes i d’altres, s’intentaran respondre al llarg d’aquests debats.
Inscripcions gratuïtes fins el 6 d’abril