El dimarts, 22 de setembre, farem l'acte d'entrega del guardó més emotiu i especial que otorga el Col·legi: les Medalles d'Or.
En aquesta ocasió, atenent a les restriccions causades pel coronavirus i seguint les directrius de les autoritats competents, l'acte es farà a porta tancada, només amb la presència dels membres de Junta, els familiars de les homenatjades i l'equip tècnic del Col·legi (complint amb la limitació d'aforament que marca l'espai reservat).
No obstant, per tal que pogueu seguir online l'acte, que se celebrarà a les 17h a l'Institut d'Estudis Catalans, el retransmetrem en directe a través del nostre canal de Youtube.
L'acte comptarà amb les instervencions institucionals de la degana del Col·legi, Conchita Peña; la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Fuertes; la presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret; i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani.
Seguidament, s'entregaran els guardons a:
- Carmina Puig, Medalla d’Or a la categoria: Significació del Treball Social en el moment actual (amb la glossa de Ramona Torrens)
- Jose Fernández, Medalla d’Or a la categoria: Trajectòria Professional (amb la glossa de Teresa Rossell)
- Arrels Fundació, Medalla d'Or en la categoria d'entitat que treballa per la justícia social. Recollirà el guardó el director de l'entitat, Ferran Busquets.
L'acte es clourà amb l'actuació musical de la cantant de fados i treballadora social, Carolina Blàvia, acompanyada al piano per Xavier Mongé.
Podeu fer la vostra inscripció per seguir l'acte online en directe. El mateix dia rebreu un enllaç per connectar-vos al nostre Youtube.
Qui són les guanyadores de la Medalla d'Or?
Com ja us vam anunciar a finals de febrer, la col·legiatura va escollir com a guanyadores a Josefina (Jose) Fernández, en la categoria de Trajectòria Professional, i Carmina Puig, en la categoria Significació del treball social en el moment actual. Com en les darreres edicions, també es dóna una Medalla d'Or a una entitat que es distingeix per la seva defensa dels drets socials. En aquest cas, la Junta de Govern, va acordar otorgar el premi a Arrels Fundació.
[[{"fid":"23625","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Guanyadores Medalla d'or TSCAT","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Guanyadores Medalla d'or TSCAT","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Guanyadores Medalla d'or TSCAT","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
JOSEFINA (JOSE) FERNÁNDEZ I BARRERA
Vaig obtenir el títol de Treballadora Social l’any 1970. Posteriorment, he ampliat la formació acadèmica amb la llicenciatura en Dret i el doctorat en Sociologia, amb la tesi “Els infants com a ciutadans”. He treballat en l'àmbit de la Salut i la Salut Mental, la Infància i la Família, en Mediació familiar i en el suport al món associatiu.
He realitzat estades de treball social a Londres (1971) i a Chicago (1973-74). He treballat tant al sector públic (Maternitat de la Diputació de Barcelona i Direcció General d’Infància de la Generalitat de Catalunya) com en el sector privat (Institut Frenopàtic i Programes Socials de la Fundació “la Caixa”).
Una de les meves àrees d’interès especial ha estat la supervisió del treball social, la salut mental i el treball amb la infància. Vaig exercir parcialment com a docent a l’Escola de Treball Social de Barcelona, fins que al 1996 em vaig incorporar a plena dedicació a la Universitat de Barcelona com a professora Titular de Treball Social i com a Directora del Departament de Treball Social, des de 2008 a 2016.
He participat i participo en diversos espais del Col·legi, on actualment soc membre del Consell Deontològic, del Seminari d’Història del Treball Social i de la Comissió de Supervisió.
CARMINA PUIG I CRUELLS
Sóc treballadora social, psicòloga i doctora en Antropologia Social i Cultural amb la tesi "La supervisió en la intervenció social" que va obtenir el Premi Extraordinari de Doctorat. Professora en el Grau de Treball Social; en el Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa; en el Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social i dirigeixo el Programa de Doctorat interuniversitari en Treball Social de la URV.
He col·laborat amb més de 80 institucions, programes de benestar social i salut en la supervisió d'equips de professionals. Soc autora del llibre: "La supervisión en la acción social. Una oportunidad para el bienestar de los professionales" i més de 25 articles, entre ells "Diez propuestas para cuidarse y cuidar en las profesiones sociales. Hacia la construcción de una cultura del cuidado en los profesionales".
Considero que els professionals són el recurs més valuós del sistema de serveis socials, per aquest motiu han de tenir cura d'ells mateixos, supervisar-se per poder atendre curosament a les persones.
ARRELS FUNDACIÓ
Som persones que cridem #ningúdormintalcarrer i que treballem per fer-ho possible.
Des de l'any 1987, la nostra entitat atén i orienta les persones sense llar que viuen als carrers de Barcelona. Les acompanyem per aconseguir una vida el més autònoma possible cobrint necessitats bàsiques, proporcionant atenció social i garantint allotjament a aquelles persones que es troben en una situació més vulnerable. També treballem per sensibilitzar la ciutadania, denunciar situacions injustes i aportar solucions.