Òrgans de govern | TSCAT

Esteu aquí

Òrgans de govern

Assemblea General

L'Assemblea General és l’òrgan màxim de govern del Col·legi i està integrada per tots els col·legiats i col·legiades en plenitud  dels seus drets i deures; els seus acords, adoptats pel principi majoritari, obliguen a tota la col·legiació i, si s’escau, a altres persones integrades en el Col·legi. L’Assemblea General pot ser Ordinària o Extraordinària.

 

Més informació en els articles 29 a 36
dels Estatuts del Col·legi
   

 

 

 


DARRERA ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA:

Dia: 23 de març de 2017
Lloc: Sala d’Actes del Pati Manning (Barcelona)

L’ordre del dia va ser el següent:

1.Lectura i aprovació de l’acta de l’Assemblea General Ordinària del 15 de desembre de 2016.

2.Informe de la Degana. Veure vídeo

3.Altes i baixes amb data 23/03/2017

4.Donar compte de l’auditoria comptable de l’exercici 2016.  Veure vídeo

5.Traspàs del resultat de l’exercici 2016 a partida de “Reserva voluntària” i aprovació, si s’escau, dels comptes anuals de l’any 2016

6.Donar compte de la Memòria 2016

7.Varis

8.Precs i preguntes

Junta de Govern
La Junta de Govern és l’òrgan rector al qual correspon la direcció, administració i representació del Col•legi, desenvolupant l’activitat necessària per al compliment dels seus fins i funcions, així com l’execució dels acords de l’Assemblea General.
Núria Carrera i Comes, Degana
Núria Carrera i Comes
Degana
Perfil Núria Carrera i Comes

Diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona el 1969, Núria Carrera va ser durant anys professora i supervisora de l’Escola Universitària de Treball Social i l’Escola de Treball Social de l’ICESB.

En els seus inicis va ser treballadora social a la Mancomunitat de Ciutat Badia, així com al CAP de Salut Mental del Carmel i Col·lectius Infantils de Barcelona. En la seva trajectòria de direcció d’equipaments i institucions, va treballar a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat com a Cap de Serveis i a Creu Roja Catalunya com a directora d’Àrea d’Activitats i Serveis i, posteriorment, com a directora de Responsabilitat Social Corporativa.

També va ser política electa a l’Ajuntament de Barcelona en l’àmbit de les polítiques socials, posició que li va permetre valorar l’aliança amb la ciutadania com a eix central de la política. Des de 2009 ocupa el càrrec de Degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

Marga Garcia Canela
Vicedegana 1a
Perfil Marga Garcia Canela

Diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona el 1992, Marga García ha desenvolupat la seva carrera professional en el camp del treball social sanitari i en atenció primària de salut.

L’Institut Català de la Salut és la organització que l’ha vist créixer a nivell professional, concretament als serveis d’Atenció Primària de L’Hospitalet i Mataró com a treballadora social en diferents Àrees Bàsiques de Salut. Des de fa 6 anys, assumeix la responsabilitat en l’Àrea d’Atenció al Ciutadà del Servei d’Atenció Primària Barcelonès Nord i Maresme.

La Marga també col·labora en el Grup de Recerca de l’Observatori Transnacional de Prevenció de Pràctiques Tradicionals Perjudicials de la Fundació Wassu-UAB. Des del 2010 és membre i coordinadora de la Comissió de Salut del Col·legi i des del 2013 és la Vicedegana de la Junta de Govern.

Juan Manuel Rivera Puerto
Secretari i Comissió de Relacions Internacionals
Perfil Juan Manuel Rivera Puerto

Diplomat en Treball Social per la Universitat de Barcelona i amb formació complementària en recerca i assessoria institucional, Juan Manuel Rivera ha desenvolupat la seva trajectòria professional en diferents àmbits; com les entitats amb afany de lucre gestores de serveis; promoció econòmica i ocupació; docència i serveis socials bàsics, entre altres.

Actualment treballa com a referent comunitari de dependència a les comarques del Garraf i de l’Alt Penedès i és supervisor en Treball Social. També és membre de la Comissió de Relacions Internacionals del Col·legi des del 2009 i ha estat membre de la Junta de Govern des del 2009.

Lucia Guerrero Ruiz
Tresorera i Comissió de Migracions i Interculturalitat
Perfil Lucia Guerrero Ruiz

Diplomada en Treball Social a la Universitat de Barcelona el 1990, Lucía Guerrero, fa 32 anys que exerceix com a treballadora social a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Allà ha treballat a l’Àrea de Serveis Socials d’Atenció Primària i de programes comunitaris d’immigració (1984-2000); a l’Àrea d’Alcaldia com a Directora del Programa Municipal per a la Interculturalitat (2000-2004); a l’Àrea d’Urbanisme i Habitatge com a Tècnica Assessora del programa d’Intermediació Social a les comunitats de propietaris (2005-2009); i a l’ Àrea de Benestar Social i Família com a Responsable de la Unitat Social del Servei de Salut (2009-actualment).

Guerrero forma part de la Junta de Govern del Col·legi des de l’any 2009 com a Vocal i des del 2013 com a Tresorera. També ha format part com Vocal de la Junta de Govern del Consejo General de Trabajo Social.

Mercè Ginesta Rey
Vicesecretària
Perfil Mercè Ginesta Rey

Diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona el 1991, Mercè Ginesta va completar la seva formació amb estudis d’antropologia i sociologia, així com en gestió de serveis socials i en Ètica Aplicada a la intervenció Social i en Supervisió.

La seva carrera professional s’ha desenvolupat sobretot en el camp dels serveis socials bàsics, concretament a l’Ajuntament de Pineda de Mar, on va començar fent de treballadora social de base (1993-2001) i assumint les funcions de coordinació a partir del 2001 fins al 2013. Des d’aquesta data i fins l’actualitat és professora associada del Grau en Treball Social de la Universitat de Girona.

També és membre de la Comissió de serveis socials bàsics des de la seva creació el 2010, i coordinadora de la mateixa comissió des del juny de 2011.

Mª Pilar Martínez Bertholet
Vicedegana 2a i Delegada Territorial de Lleida
Perfil Mª Pilar Martínez Bertholet

Diplomada en Treball Social a la Universitat de Lleida el 1989, Mª Pilar Martínez ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de l’atenció primària de salut dins del marc de l’administració pública. Es va especialitzar amb el Màster en Gerontologia Social a la Universitat Autònoma de Barcelona, i també va treballar en la mediació de conflictes familiars i civils, així com en pèrit judicial.

Vinculat a aquest darrer àmbit, també va realitzar un Màster en Intel·ligència Emocional a les Organitzacions a la Universitat de Lleida. Des de l’any X és Vicedegana segona i Delegada Territorial de Lleida del Col·legi de Treball Social.

Anna Mª Galobardes Gelada
Vicedegana 3a i Delegada Territorial de Girona
Perfil Anna Mª Galobardes Gelada

Diplomada com a Assistent Social per l’Escola Superior d’Assistents Socials de Barcelona i, posteriorment, Diplomada en Treball Social, Anna Mª Galobardes ha desenvolupat la seva carrera professional sempre en el camp dels serveis socials.

L’Any 1980 va ser treballadora social de la Llar infantil de la Diputació de Girona, on molt aviat li van encarregar iniciar els serveis socials a l’hospital Santa Caterina fins l’any 1985, en que va passar a formar part del Patronat de Serveis Socials com a responsable del servei RIO.

Entre els anys 1985 i 1999 va ser coordinadora de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Gironès i entre el 1999 i el 2013 va ser treballadora social funcionària de la Generalitat. Actualment treballa al Departament de Justícia. Des de l’any 2009 és la Vicedegana tercera i Delegada de la Delegació de Girona del Col·legi.

Marta Frontiñán García
Vicedegana 4a i Delegada Territorial de Tarragona
Perfil Marta Frontiñán García

Diplomada en Treball Social, Marta Frontiñán ha desenvolupat la seva trajectòria professional en el sector de les persones amb discapacitat, concretament amb les discapacitats profundes.

Ha col·laborat en el desenvolupament del llibre 'Atenció a les unitats de convivència' per a la formació d'Integració Social, atès la seva participació i treball professional en el món de la discapacitat del Tercer Sector Social.

Des de l'any 2010, forma part de la Comissió de Relacions Internacionals del Col·legi i des de l’any 2013 és la Vicedegana quarta i Delegada Territorial de la Delegació de Tarragona.

Gemma Solanas Bacardit
Vicedegana 5a i Del. Territorial de Manresa-Catalunya Central
Perfil Gemma Solanas Bacardit

Diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona l’any 1988, Màster en gerontologia social i Màster en Atenció Primària de Salut de la Fundació Doctor Robert a la UAB, Gemma Solanas va iniciar la seva tasca professional a Càritas de Cardona i Súria. Seguidament, el 1991 es va incorporar a l’Institut Català de la Salut en una ABS de Manresa, on encara hi treballa.

Des del 2009 ha assumit la tasca de referent dels Treballadors Socials de la Gerència Territorial de la Catalunya Central ICS. Des de l’any 2013 és Vicedegana cinquena i Delegada Territorial de Manresa-Catalunya Central del Col·legi.

Glòria Martín Lleixa
Vicedegana 6a i Delegada Territorial de Terres de l´Ebre
Perfil Glòria Martín Lleixa

Diplomada en treball social per l’escola Universitària Sant Fructuós de Tarragona el 1989, Glòria Martín es va especialitzar amb un postgrau de planificació i gestió dels Serveis Socials i es va habilitar com a mediadora familiar pel centre de mediació familiar de Catalunya.

La seva carrera professional sempre s’ha desenvolupat als Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal del Montsià. Des de l’any 2009 i fins a dia d’avui la Glòria està desenvolupant la tasca de referent comunitària de la dependència. Des del mateix any també és la Vicedegana sisena i Delegada Territorial de Terres de l’Ebre del Col·legi.

David Nadal Miquel
Vocal i Comissió d´Infància i Família
Perfil David Nadal Miquel

Diplomat en Treball Social per la Universitat de Barcelona el 1997, David Nadal va començar com a professional en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual col·laborant amb diferents entitats del sector; com la Fundació Catalana Tutelar de disminuïts psíquics, Tallers Bellvitge i CET Pedralbes. Posteriorment, a la Institució Guru, va entrar en contacte amb l’àmbit de la salut mental d’infants, adolescents i adults, on també va assumir temporalment la funció de Director Tècnic del Servei de Teràpia Ocupacional.

Un canvi de rumb professional el va portar cap a la Corporació Sanitària Parc Taulí (Hospital de Sabadell) on, durant cinc anys, va col·laborar amb els Serveis de Pediatria (hospital d’aguts i CDIAP) i d’Obstetrícia.

Des de l’any 2010 és Cap del Servei de Treball Social de l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu. També col·labora com a docent a IL3 – UB i a la UOC. Des de l’any 2013 és vocal de la Junta de Govern del Col·legi.

Arantza Rodríguez Juano
Vocal
Perfil Arantza Rodríguez Juano

Diplomada en Treball Social per la Universidad del País Vasco el 1993, Arantza Rodríguez va completar la seva formació amb teràpia familiar sistèmica, treball social grupal (GAM) i en gestió de serveis socials i en supervisió. La meitat dels seus anys d’exercici professional els ha desenvolupat en diferents entitats sense ànim de lucre; com la Federació ECOM, Fundació Pere Mitjans; o Associació Espanyola de Malalties Neuromusculars, entre altres.

Durant els últims anys també ha treballat als Serveis Socials Bàsics dels Ajuntaments de Cerdanyola del Vallès i de Barberà del Vallès, i, posteriorment, com a referent del desplegament de la LAPAD a les comarques del Garraf i de l’Alt Penedès.

També ha compatibilitzat la seva feina amb l’exercici docent per a la UOC i la Fundació Pere Tarrés, entre d’altres. Actualment treballa a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, formant part de l’equip de coordinació de la Regidoria de Serveis Socials, compatibilitzat amb l’exercici de supervisora. Des de l’any 2013 és vocal de la Junta de Govern del Col·legi.


Junta Ampliada
La Junta Ampliada del Col·legi la conformen les referents de les diferents Comissions del Col·legi, que passen a assistir a les reunions de la Junta de Govern del Col·legi.
Mercè Civit Illa
Comissió de Serveis Socials Bàsics
Perfil Mercè Civit Illa

Diplomada en Treball Social per l'Escola Universitària de Treball Social. El 1979 entra  a treballar a l’Ajuntament de Viladecans, on inicia la construcció dels serveis socials passant a ser cap de sanitat i serveis socials durant uns anys. Posteriorment,  a inicis dels 90, realitza el programa de prevenció i atenció per a dones que pateixen violència de gènere.

A finals dels 90 és membre de la Comissió Social del Consell de Treball Econòmic i Social en representació de CC.OO. de Catalunya, on és responsable de la defensa dels drets de les dones, molt lligada amb la defensa dels drets socials. Del 2006 al 2012 és política electa al Parlament de Catalunya. El 2013 torna a l'Ajuntament de Viladecans com a cap de l'oficina tècnica del Pla d'Inclusió Social.

Rosa M. Ferrer Valls
Directora de la RTS
Perfil Rosa M. Ferrer Valls

Diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona el 1991 (validació Assistent Social 1972), és també llicenciada en Ciències de la Informació, secció de periodisme, per la Universitat Autònoma de Barcelona (1985).

Va iniciar la seva tasca professional com a treballadora social a l’escola Sant Ramón Nonat (Barcelona) i durant 22 anys exercí com a treballadora social a l’empresa Telefónica. També va ser durant anys professora de l’Escola Universitària de Treball Social i l’Escola de Treball Social de l’ICESB, així com de la Escola de TS de Manresa. Ha format part de diversos equips de la Revista de Treball Social (RTS) i actualment n’és la directora.

Ha estat vicepresidenta del Consejo de TS i comissionada de les IX Jornades de Serveis Socials Bàsics. També va ser diputada al Parlament de Catalunya en la VIII Legislatura.

Miryam Latorre Carrascoso
Comissió de Dependència i DisCapacitat
Perfil Miryam Latorre Carrascoso

Diplomada en Treball Social el 1995 a l'Escola Universitària de Treball Social de Tarragona.

El seu àmbit laboral sempre ha estat vinculat al camp de les persones amb discapacitat física. Fins l'any 2007 va ser treballadora social i posteriorment gerent de l'Associació Catalana d'Espina Bífida e Hidrocefalia.

A finals del 2007 va entrar a formar part de l'Institut Guttmann, realitzant diferents tasques dins l'àrea de programes socials i com a treballadora social de l'EASE, Equip d'Avaluació i Suport Especialitzat. És referent de la Comissió de Dependència i DisCapacitat del Col·legi.

Mercè Masana Casamitjana
Coordinadora Comissió de Dependència i DisCapacitat
Perfil Mercè Masana Casamitjana

Diplomada en Treball Social per la Universitat Ramon Llull de Barcelona l'any 1997 i Post graduada en mediació familiar i en violència domèstica.

Ha desenvolupat la seva activitat laboral en l'àmbit de l'atenció primària. Primerament va estar treballant en l'àmbit rural, on va participar en el desenvolupament d'experiència en treball comunitari, conjuntament amb l'àrea de salut de la població de la Roca del Vallès. Alhora va participar en una experiència de treball Integral entre la xarxa de salut i la social desenvolupada en el municipi, guanyadora d'un premi a la proposta de treball juntament amb membres de salut.

Actualment és treballadora social dels Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, especialitzada en l'àmbit de la dependència i les discapacitats, Desenvolupa treball grupal i és tutora de pràctiques de la UB. Ha participat en l'organització del primer Congrés de Serveis Socials desenvolupat el 2014. Des del 2013 coordina la Comissió de Dependència i DisCapacitat del Col·legi.

Francina Planas Vilella
Comissió de Treball Social Comunitari
Perfil Francina Planas Vilella

Llicenciada en Història, en l’especialitat d’Història Contemporània i  Diplomada en Treball Social. De la seva trajectòria professional destaca el desenvolupament comunitari, principalment als barris de La Mina (St. Adrià), Sant Roc (Badalona) i Sant Cosme (El Prat del Llobregat).

 

També s’ha encarregat de la conducció de programes de mediació comunitària en contextos de barri i comunitats de veïns i veïnes d’alta vulnerabilitat social; la direcció i assessorament de programes socioeducatius de reallotjament de població gitana resident en habitatge precari; la recerca a través de metodologies  de IAP; la coordinació de la Xarxa Entitats i serveis per a l’observatori de la situació de persones gitanes procedents de l’est d’Europa; i l’experiència en gestió pública i en organitzacions del tercer sector.

 

Actualment és Directora de l’Àrea de Metodologia i Qualitat de VINCLE, Associació per la Recerca i l’Acció Social, realitzant tasques de disseny i planificació, avaluació, supervisió, comunicació i coordinació de programes específics.

Roser Ponsatí Capdevila
Presidenta Equip 65
Perfil Roser Ponsatí Capdevila

La seva és una història especial. De jove, en morir el seu pare, es va veure obligada a fer-se càrrec del negoci familiar: un forn de pa a Ciutat Vella. Però el seu caràcter fort i decidit la va empènyer a estudiar per ser mestra de parvulari. Al cap de poc, la seva amiga Teresa Codina li va proposar treballar a una escola de Can Tunis. Allà va néixer la seva vocació com a treballadora social, un ofici que no va estudiar fins els 46 anys. Des d’aleshores, aquesta professió l’ha acompanyat tota la vida. Primer al barri de barraques i després a l’Escola-Viver Castell de Sant Foix, a Martorelles, un centre especialitzat en alumnes amb necessitats especials. Des del 2010 és presidenta de l’Equip 65.

Amàlia Tarrés Sabartés
Comissió de Cooperació
Perfil Amàlia Tarrés Sabartés

Diplomada en Treball Social des de l'any 1986. La seva trajectòria professional com a treballadora social va iniciar-se en l'àmbit penitenciari, on hi va treballar durant 5 anys.

L'any 1990 va aprovar les primeres oposicions a la Generalitat va ser destinada a la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència, on hi va estar 15 anys. Durant anys posteriors ha estat en diferents feines, com en un Equip d'Atenció a la Infància (EAIA), fent seguiment d'acolliments en família extensa o al Servei d'Urgències de 24 hores.

L'any 2005 va iniciar un nou projecte en una nova unitat del Departament de Benestar Social i Família, des d'on es gestiona la xarxa de violència masclista de Catalunya. 

Bet Bàrbara Sirera
Comissió de Treball Social Comunitari
Perfil Bet Bàrbara Sirera

Diplomada en Treball Social i llicenciada en Pedagogia Social. Té més de vint anys d'experiència professional en el camps dels serveis socials d'atenció primària a l'Ajuntament de Barcelona i tretze anys a la direcció del Centre de Serveis Socials Roquetes - Trinitat Nova – Canyelles, Institut Municipal Serveis Socials, Ajuntament de Barcelona. També és professora associada del Departament de Treball Social de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. Actualment és Referent de la Comissió de Treball Social Comunitari del Col·legi.

Melinda Jiménez
Comissió de Salut
Perfil Melinda Jiménez

Diplomada en Treball Social per la Universitat Ramon Llull, Màster en Counselling (URL) i Postgrau en Desenvolupament de Competències Directives i d'Innovació per la UPC. La seva experiència professional està centrada en les tasques de treballadora social i coordinadora, tant en l'àmbit de salut com salut mental. Actualment és Responsable de Treball Social del Consorci Sanitari Integral. D’altra banda, també és Referent de la Comissió de Salut del Col·legi; Membre del Consell Assessor del Pla Director Sociosanitari de la Generalitat de Catalunya; i Membre del Comitè d'Ètica i Investigacions Clíniques del Consorci Sanitari Integral.

Judit Rodríguez Moreno
Comissió d’Emergències i catàstrofes
Perfil Judit Rodríguez Moreno

Diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona (2000), pèrit social i Postgraduada en Intervenció Psicosocial en situacions d'emergències i catàstrofes per la Universitat Pompeu Fabra (2012). Fa 10 anys que exerceix com a treballadora social d'atenció primària a l’Ajuntament de Ripollet.
Li motiven els reptes professionals i personals, el compartir coneixements i experiències professionals. Per aquest motiu, és membre de la Comissió d' emergències del Col·legi des de la seva creació el 2012, passant a ser la referent el 2016. Rodríguez assegura com la possibilitat de participar en aquest projecte de desenvolupament de la nostra professió durant aquests anys l’ha fet progressar professionalment i l'ha fet créixer com a persona.

Anna Maria Montes Vallecillos
Comissió de Mediació
Perfil Anna Maria Montes Vallecillos

Diplomada en Treball Social per la Universitat de Lleida (2001), postgraduada en Resolució de Conflictes i amb formació en intervencions sistèmiques. Comença el seu camí professional en l’àmbit de la infància i les famílies i en especial en la infància en risc. Ha treballat  en algun centre d’urgències de la DGAIA i també duent a terme estudis de les famílies que optaven per l’adopció internacional. Durant vuit anys va dur a terme les tasques de coordinació del servei Infància Respon i d’un servei d’orientació i mediació familiar. Des de fa dotze anys exerceix com a mediadora familiar i condueix grups de pares i mares amb fills adolescents. Participa  del programa pilot de Coordinació de Parentalitat del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya. És membre de la Comissió de Mediació del Col·legi des del 2014.

Carmina Puig Cruells
Comissió de Supervisió
Perfil Carmina Puig Cruells

Professora Titular de Treball Social, DAFITS. Universitat Rovira i Virgili Llicenciada en Psicologia i Doctora en Antropologia Social i Cultural. Tesi sobre ‘La supervisión en la intervención social. Un instrumento para la calidad de los servicios y el bienestar de los profesionales’. Col·labora amb institucions i l'administració en les àrees de benestar social i salut, en temes de supervisió social  d'equips de professionals i en la recerca  - innovació  de la intervenció social, metodologies i sistematització de les pràctiques socials.

Juntes Territorials

Les diferents Delegacions del Col•legi són regides per una Junta de la Delegació Territorial, formada com a mínim per el/la delegat/da territorial corresponent de la Junta de Govern, fins a un màxim de tres persones.

El/la delegat/da territorial representa a la Junta de Govern en el territori de la Delegació.
 

Junta territorial LleidaLleida            

 • Vicedegana: Pilar Martínez Bertholet
 • Secretària: Pilar Planella De Rubinat
 • Tresorera: Cristina Castaño Solsona
 • Vocals: Carme Vara, Pilar Naya, Vanessa Briz, Irene Gardeñes

 

Junta territorial GironaGirona                

 • Vicedegana: Anna Galobardes i Gelada
 • Tresorera: Maite Vallejo
 • Secretari: Joan Mas i Pimas
Junta territorial TarragonaTarragona                

 • Vicedegana: Marta Frontiñan
 • Tresorera: Raquel Castro
 • Secretari: Damià Godall
 • Vocal: Pilar Cros
Junta territorial ManresaManresa-Catalunya Central                

 • Vicedegana: Gemma Solanas
 • Secretària: Sandra Trullas
 • Tresorera: Merce Jubells
 • Vocal: Eva Clapes
Junta territorial Terres de l´EbreTerres de l’Ebre                

 • Vicedegana: Glòria Martín Lleixà
 • Tresorera: Caterina Cortés Sabaté
 • Secretari: Josep Gasulla Algueró