Esteu aquí

Compartir
2062 visitas

Premi de recerca de Treball Social Dolors Arteman

Premi de recerca de Treball Social Dolors Arteman

Sobre el Premi

El Premi Dolors Arteman, d’àmbit Estatal i convocat pel Col·legi cada dos anys, té com a objectiu promoure la recerca entre els estudiants i els professionals del Treball Social, incentivar les bones pràctiques professionals i potenciar la innovació en l’àmbit de la intervenció social.

La primera edició del Premi Dolors Arteman va ser el 1998. Des d’aleshores, el Premi, que és convocat pel Col·legi Oficial de Treball Social, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (BCN), la Diputació de Barcelona i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.

Des de la sisena edició del Premi es convoquen únicament dues modalitats:

  • Millor Treball de Recerca Finalitzat en l’àmbit del Treball Social, tant de caràcter general, com en relació a un àmbit concret. Dotat de 6.000€
  • Millor Proposta de Recerca a Realitzar en l’àmbit del Treball Social. Dotat de 3.000€. En aquesta segona modalitat, es presenten propostes de recerca, que són valorades pel jurat. A la proposta premiada se li atorga el 50% de l’import i se li dóna el termini d’un any per a realitzar la recerca. Finalitzat el període d’un any, ha de presentar la recerca realitzada i aleshores rep el 50 % restant.


El jurat està conformat per la Degana del Col·legi, la Directora de la Revista de Treball Social, un representant de l’Ajuntament de l’Hospitalet, un representant de la Diputació de BCN, un representant del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat i un representant de cada una de les universitats catalanes que imparteixen els estudis de Treball Social.

Qui era Dolors Arteman?

La col·legiada Maria Dolors Arteman i Boix (Barcelona, 1934 - 2004) va ser una treballadora social pionera en diversos camps del Treball Social. Després d’obtenir el títol d’Assistent Social el 1964, va estar entre el 1966 i el 1971 immersa en el projecte de desenvolupament comunitari del barri del Besòs, un barri que aleshores tenia grans mancances de serveis i equipaments bàsics.

Més tard, del 1971 fins al 1978, va treballar a l’Associació Aspanias, on es va comprometre amb la lluita de les famílies en defensa dels drets de les persones amb deficiència mental. D’aquesta manera, iniciava un camí de fort reconeixement dels drets d’aquest col·lectiu.

Un cop iniciada la democràcia, va treballar en l'organització dels Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat com a cap de serveis i coordinadora d'àrea.

Dolors Arteman va ser una dona amb gran empenta i compromís pel Treball Social. Una passió que compartia juntament amb la seva vocació artística: el dibuix, la pintura i el gravat.