Esteu aquí

Compartir
1398 visitas
05
febr.
2018

El TSCAT recolza la campanya de sensibilització de l'Institut Català de les Dones sobre les violències sexuals

dones, violència, violència sexual

Des del TSCAT recolzem la campanya de sensibilització que ha iniciat l’Institut Català de les Dones (ICD) que posa a disposició de les dones i dels homes materials d’informació i sensibilització per avançar en la detecció i prevenció de les violències sexuals i la seva erradicació.

Aquesta campanya consisteix en l’edició electrònica de dues publicacions, una adreçada a dones i una altra a homes, amb  missatges per prendre consciència i ajudar a identificar la violència sexual, des de la seva forma simbòlica fins a l’agressió sexual, i eines per a actuar-hi. En el cas de la publicació adreçada a dones, els materials també ofereixen recursos per a l’atenció i eines per al procés de recuperació.

La publicació electrònica que s’adreça a les dones es titula “Les dones tenim dret a viure de forma lliure i sense por”, i l’adreçada als homes: “Alt i clar: Els homes rebutgem les violències sexuals”. Es tracta d’una iniciativa pensada per tenir continuïtat i que preveu desenvolupar eines de formació i altres suports de comunicació.

Les violències sexuals són un tipus de violències masclistes i la seva característica principal és que utilitzen el sexe com a forma de control i dominació vers les dones. Les violències sexuals (l’assetjament sexual, els abusos i les agressions sexuals) es poden exercir en diversos àmbits (a la parella, a la feina, a les xarxes socials, a la família, al carrer, als espais d’oci) i a qualsevol edat. La causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais i la seva vida amb llibertat i autonomia.

Els missatges que divulguen aquests materials s’han realitzat amb la col·laboració de l’entitat Creación Positiva. L’ICD va iniciar la seva divulgació el passat dia 25 de novembre, mitjançant un manifest -al qual el TSCAT s'hi va adherir- amb motiu de la commemoració del Dia internacional de la violència contra les dones, en el marc de la campanya Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé.

La iniciativa té com a punt de partida el reconeixement de la magnitud de les violències sexuals i de la resposta que des de les administracions posem a l’abast de les dones a través dels recursos de la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista, i la planificació i coordinació per al seu abordatge, desplegada a partir de l’aprovació de la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

Us facilitem els enllaços relacionats amb la campanya:

Pàgina sobre violències sexuals

http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/violencies-sexuals/index.html

Fullet “Les dones tenim dret a viure de forma lliure i sense por”

http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/Violencies_sexuals/ICDfollet2_LesDonesTenimDret.pdf

Fullet “Alt i clar: Els homes rebutgem les violències sexuals”

http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/Violencies_sexuals/ICDfollet3_AltiClar.pdf

Llegir el manifest unitari al qual el TSCAT es va adherir el 25 de novembre de 2017 'Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones'

Notícia relacionada

Compartir