Esteu aquí

Compartir
794 visitas
13
jun
2018

Constituïda la Comissió de Dones i d’Igualtat de l’Associació Intercol·legial

comissió de dones i igualtata, dones, igualtat, intercol·legial

En els darrers anys, l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, ha organitzat dos actes reivindicatius amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

La bona acollida d’aquestes iniciatives al si de la Intercol·legial, així com les sinèrgies detectades entre les participants per continuar treballant de manera conjunta en qüestions relacionades amb la promoció del paper de les dones professionals, en la societat i amb les polítiques d’igualtat, ha impulsat a la Junta Directiva de la Intercol·legial, a constituir la Comissió de Dones i d’Igualtat de l’Associació Intercol·legial, com a àmbit de caràcter permanent amb l’objectiu de continuar sumant forces, compartir objectius i nous desafiaments. Núria Carrera, treballadora social, n’és la presidenta.

Els objectius de la nova Comissió són:

  • Donar visibilitat al paper desenvolupat per les dones professionals en la societat actual i, en especial, en l’àmbit dels col·legis professionals i de llurs òrgans de govern.
  • Formular estratègies comunes per a la promoció de les dones en tots els àmbits professionals i per al foment de polítiques de paritat i d’igualtat, amb especial atenció a qüestions com la bretxa salarial.
  • Promoure activitats de networking interprofessional entre dones professionals de diferents àmbits d’activitat.
  • Organitzar conferències, col·loquis, seminaris, cursos, jornades, congressos o qualsevol altra activitat formativa relacionada amb els fins de la Comissió.
  • Fomentar el debat i l’intercanvi d’experiències en l’àmbit propi de la Comissió entre les diferents Corporacions membres de l’Associació Intercol·legial.

 

Per posar en comú els objectius d’aquest nou projecte, el passat 4 de juny es va procedir a la  primera reunió de la Comissió de Dones i d’Igualtat. Núria Carrera, presidenta de la Comissió, donava la benvinguda a les més de 20 representats dels col·legis. A continuació, un col·loqui obert donava la paraules als diferents col·legis, qui van proposar definir detingudament els conceptes d’igualtat i paritat, cobrir accions formatives de gènere, treballar la conciliació i la possible creació d’espais de suport a les dones a la web col·legial, entre d’altres.

 

 

 

 

 

Compartir